"Grammy" triumfē kantri trio "Lady Antebellum" (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējā "Grammy" mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā triumfēja kantri mūzikas grupa "Lady Antebellum", kas saņēma balvu piecās nominācijās, tostarp par gada ierakstu un labāko dziesmu. Gada labākā albuma gods ticis kanādiešu rokgrupai "Arcade Fire" par ierakstu "The Suburbs".

ASV pilsētā Losandželosā svētdien pēc vietējā laika (pirmdien pēc Latvijas laika) notika 53. ikgadējā "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija.

Nominēts arī latviešu diriģents

"Grammy" balvas tika pasniegtas pavisam 108 kategorijās. Latviešu diriģents Mariss Jansons par Bruknera 3. un 4. simfonijas izpildījumu bija nominēts labākā klasiskās mūzikas albuma kategorijā un labākā orķestra snieguma kategorijā, bet nevienā no tām netika apbalvots. Jansons 2006.gadā kopā ar Bavārijas radio simfonisko orķestri bija saņēmis "Grammy" balvu labākā orķestra snieguma kategorijā par Šostakoviča 13. simfonijas izpildījumu.

"Lady Antebellum" tika apbalvota gada ieraksta, gada dziesmas un labākās kantrī dziesmas kategorijās par dziesmu "Need You Now" un labākā kantri albuma kategorijā par albumu "Need You Now".

Lēdija Gāga (Lady Gaga) tika apbalvota labākā sieviešu popmūzikas vokāla snieguma kategorijā par dziesmu "Bad Romance" un labākā popmūzikas vokāla albuma kategorijā par albumu "The Fame Monster".

"Grammy" sarkanais paklājs
"Grammy" sarkanais paklājs Foto: Publicitātes foto

Eminems tika apgalvots labākā repa solo snieguma kategorijā par dziesmu "Not Afraid" un labākā repa albuma kategorijā par albumu "Recovery".

Labākā vīriešu popmūzikas vokāla snieguma kategorijā balvu saņēma Bruno Marss par dziesmu "Just the Way You Are".

Labākā jaunā mākslinieka kategorijā "Grammy" balvu saņēma Esperanza Spaldinga.

Labākā tradicionālās popmūzikas vokāla albuma kategorijā tika apbalvots Maikla Bublē (Michael Buble) albums "Crazy Love", bet labākā elektroniskās/deju mūzikas albuma kategorijā - "La Roux" albums "La Roux".

Labākā solo rokmūzikas vokāla snieguma kategorijā balvu saņēma Pols Makartnijs par dziesmu "Helter Skelter", labākā hārdroka snieguma kategorijā - "Them Crooked Vultures" par dziesmu "New Fang", labākā metāla snieguma kategorijā - grupa "Iron Maiden" par dziesmu "El Dorado".

Par labāko roka dziesmu tika atzīta Nīla Janga dziesma "Angry World", par labāko roka albumu - "Muse" albums "The Resistance", par labāko alternatīvās mūzikas albumu - "The Black Keys" albums "Brothers".

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu