Lietuvas pierobežā folkmūzikas festivāls "Melnragu mēness"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 26. līdz 28. augustam Lietuvas ziemeļaustrumu pilsētā Zarasos, netālu no Latvijas robežas, notiks 14. Baltijas folkmūzikas festivāls "Melnragu mēness" jeb "Mėnuo Juodaragis", informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

(precizēts festivāla nosaukums)

Brīvdabas festivāls norisināsies uz salas Zarasu ezerā. Festivālā spēlējošie mākslinieki pārstāvēs dažādus mūzikas stilus - no autentiskas folkloras līdz neofolkam, no darkwave līdz avangardam, no elektronikas līdz metālam.

Trīs dienu laikā uz četrām skatuvēm festivālā uzstāsies vairāk nekā 45 grupas un mazāk zināmi projekti.

2011.gada festivāla dalībnieku skaitā būs "Blood Axis" no ASV, "Dazkarieh" no Portugāles, "Rapoon" no Lielbritānijas, "Sonne Hagal" no Vācijas, "Arnica" no Spānijas, "Taruta" no Ukrainas, "Poludnica" no Polijas un "Testamentum Terrae" no Baltkrievijas.

Festivālā spēlēs arī tādi Lietuvā atzīti izpildītāji kā "Bix", "Donis", "Pievos", "Atalyja", "Luctus", "Ugniavijas", "Marga muzika", "Trys keturiose", "Vilkduja", "Spanxti", "Kūlgrinda" u.c.

Festivāla rīkotāji pauž, ka nedaudz vēlāk tiks izziņota arī grupa no Latvijas.

"Melnragu mēness" programmā ir iekļauta ne tikai mūzika - festivāla dalībniekiem būs iespēja apmeklēt lekcijas, cilšu darbnīcas, tradicionālos rituālus, mākslas izstādes, dažādus radošos un ekoloģiskos projektus, filmu izlasi, pārgājienus, sporta aktivitātes, tautu dejas, sporta sacensības un deju ballītes.

Foto: Publicitātes foto

2011.gada festivāla galvenā tēma ir ļoti īpaša lietuviešu tradīcija "sutartinės" - polifoniska dziedāšana, kas ir dziļi meditatīva un tiek izmantota rituālos. Tradīcijā iekļauta mūzikas instrumentu spēlēšana un dejošana, ko parādīs un iemācīs labākie pētnieki un izpildītāji.

Atdzīvinot vecās tradīcijas un parādot jauno mūsdienu baltu kultūru, "Melnragu mēness" piedāvās apmeklētājiem seno amatu darbnīcu pagalmu un daudzas jau aizmirstas tradīcijas.

Iepriekšpārdošanā trīs dienu biļete uz festivālu maksā 35 eiro (25 latus). Biļetes iespējams nopirkt festivāla mājaslapā ar "PayPal" naudas pārskaitījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu