"Pink Floyd" cūka atkal rotā Londonas debesis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien pār Batersī spēkstaciju Londonas dienvidos atkal pārslīdējusi gigantiskā piepūšamā cūka, kas teju pirms 35 gadiem tika iemūžināta leģendārās britu psihedēliskā roka grupas "Pink Floyd" albuma "Animals" vāka attēlā.

Cūkas lidojums pāri spēkstacijai no jauna tika iemūžināts par godu albumu komplektam "Why Pink Floyd?", kurā apkopots viss grupas veikums.

Deviņus metrus garā piepūšamā cūka ir kopija oriģinālam, kuru caurumu dēļ diemžēl izmantot vairs nebija iespējams.

"Skumji, bet divas nedēļas pirms notikuma oriģinālā (..) cūka tika atzīta par lidojumam nederīgu un tika izveidota pilnīgi jauna (..) polivinilhlorīda "Pink Floyd" cūkas kopija," paziņoja grupas pārstāve.

Ņemot vērā, ka Batersī spēkstacija ir daļēji nojaukta, cūkas lidojums no jauna tika iemūžināts citā spēkstacijas daļā, nevis precīzi tajā pašā vietā, kur tika uzņemts oriģinālais attēls.

Tiesa, arī tālajā 1976. gadā grupa neiztika bez sarežģījumiem. Filmēšanas otrajā dienā cūka paspruka vaļā un devās brīvajā lidojumā.

Rodžers Voterss un Deivids Gilmors
Rodžers Voterss un Deivids Gilmors Foto: REUTERS/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu