"Mastodon" atgriežas ar "Mednieku"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atlantas smagā roka grupa "Mastodon" šonedēļ (26.septembrī) izdevniecības "Roadrunner Records" apgādā laiž klajā piekto studijas albumu "The Hunter", raksta ārvalstu prese.

"The Hunter" ir pirmais ieraksts, kas tapis kopā ar producentu Maiku Elizondo (Fiona Apple, Maroon 5). Tas piecu nedēļu laikā iemūžināts "Doppler" studijā Atlantā.

Albuma nosaukums radies pēc traģiska negadījuma, kad medību laikā bojā gājis grupas ģitārista Brenta Hindsa (Brent Hinds) brālis.

"The Hunter" ir grupas otrais bezkoncepta albums (kopš "Remission") un, kā komentē grupas dalībnieki, nav tik ļoti "orientēts uz progroku, bet vairāk uz rifiem".

"Tā ir Mastodon evolūcija,"

skaidro ģitārists Bils Keliers (Bill Kelliher). "Jaunais albums ir kā vecais mūsu materiāls, sakausēts ar "Crack the Skye" melodijām. Ir dažas dziesmas, kas sasaucas ar "Remission" ēru, - ar smagu skanējumu, zemu noskaņotām stīgām, nikniem rifiem un enerģijas uzplaiksnījumiem. Tas ir kā vecais stafs, tikai ar labākām melodijām."

Vienu dziesmu ("Creature Lives") jaunajā albumā sacerējis un pats iedziedājis bundzinieks Brens Deilors (Brann Dailor). Dziesmā "Spectrelight" kā viesmūziķis piedalās Sanfrancisko smagās mūzikas seksteta "Neurosis" mūziķis Skots Kelijs (Scott Kelly).

Pirmais albuma vēstnesis - kompozīcija "Black Tongue" internetveikalā "iTunes" nonāca 25.jūlijā.

Atgādinām, ka šogad, 15.martā grupa jau laidusi klajā dzīvā koncerta CD/DVD "Live At The Aragon", kas filmēts 2009.gada 19.oktobrī Čikāgas koncertā. Izdevumā iekļauts "Aragon Ballroom" koncerts Čikāgā, kurā grupa visā pilnībā atskaņo albuma "Crack The Skye" materiālu, kā arī atsevišķas dziesmas no albumiem "Blood Mountain" (2006) un "Leviathan" (2004). Koncertā vīri spēlējuši arī grupas "Melvins" dziesmas "The Bit" jaunklātu versiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu