Rīgā itāļu dziedātājs Cukero (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šovakar, 12. aprīlī "Arēnā Rīga" uzstāsies vairākkārtējs "World Music" balvas ieguvējs Cukero (Zucchero). Koncerts notiks pasaules turnejas "Chocabeck World Tour 2012» ietvaros, informē koncertaģentūra "Live Music Agency".

Cukero (Adelmo Fornaciari) ir dzimis 1955.gadā Roncocesi, Itālijā. Viņa skatuves vārds nāk no skolas laikiem, kur viņu tā iesauca viens no skolotājiem. Jau no 15 gadu vecuma Cukero ir aktīvi darbojies mūzikas jomā. Viņa 1987.gada albums «Blue’s» Itālijā tika pārdots vairāk nekā 1,3 miljonos eksemplāru, kas rokmūzikas albumam ir rekords. «Blue’s» pasaules tūrē dziedātājs devās kopā ar Džo Kokeru (Joe Cocker) un Mailsu Deivisu (Miles Davis), kas piedalījās albuma ierakstīšanā. Jau 1989.gadā Cukero izdeva savu piekto studijas albumu «Oro Incenso e Birra», kura tapšanā piedalījās Ēriks Kleptons (Eric Clapton).

1990.gadā Cukero kļuva par pirmo rokmūziķi, kas uzstājies Maskavā Kremlī, kur koncerta laikā viņš nodziedāja «Imagine» duetā ar Rendiju Kroufordi (Randy Crawford).

1991.gadā Cukero ieraksta singlu «Senza Una Donna» kopā ar Polu Jangu (Paul Young). Dziesma zibenīgi iekaro topu virsotnes visā Eiropā un ASV. 1992.gadā viņš izdod albumu, kur dzied kopā ar Lučāno Pavaroti.

Cukero ir uzstājies uz pasaules prestižākajām skatuvēm, apbraukājis teju visu pasauli. «Fly» albuma tūres ietvaros Cukero apbraukāja vairāk nekā 150 valstis, un gandrīz visi koncerti bija totāli izpārdoti.

Cukero pēdējais albums ir «Chocabeck».

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs visā Latvijā un interneta lapā www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu