Top10: 2011.gada lasītākās TVNET Mūzikas ziņas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katru gadu apkopojam svarīgāko un interesantāko katrā no TVNET sadaļām. Atšķirībā no citiem gadiem šoreiz piedāvājam ziņu un notikumu topu, kuru paši jūs, cienījamie portāla lasītāji, esat klikšķinājuši, aplūkojuši un lasījuši TVNET Mūzikas sadaļā visvairāk.

Sēru vēstis

Šis gads Latvijas mūzikas dzīvē iegājis vēsturē ar kādu šokējošu un negaidītu zaudējumu. Šā gada 27.janvārī 33 gadu vecumā no vispārējas organisma saindēšanās, kuras galvenie iemesli bija akūts toksiskais hepatīts un taukainā hepatoze, mūžībā aizgāja mūziķis, aktieris un dzejnieks Mārtiņš Freimanis. Pavisam nesen Aizputes kapos mūziķim atklāts piemineklis, dibināts Freimaņa fonds, izdots krājums "Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata", izlase "Dzīve kā košums" un norisinājušies citi ar Mārtiņa Freimaņa piemiņu saistīti notikumi.


Novembra beigās 90 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārais kordiriģents Imants Kokars, kura ilgais un radošais mūžs iedvesmojis daudzus. "Ir noslēgusies viena brīnišķa dzīve, Kokara ieguldījums kora mākslā nekad nebeigsies," teicis kordiriģents Romāns Vanags.


Eirovīzijā uzvaras laurus plūc duets no Azerbaidžānas

Kā katru gadu, arī 2011.gada Eirovīzijas kaislības TVNET slejās sita augstu vilni. Šogad Latviju Vācijas pilsētā Diseldorfā pārstāvēja duets "Musiqq", kas diemžēl lielajam finālam nekvalificējās. Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālā, kurā piedalījās 25 valstu pārstāvji, par uzvarētāju kļuva dziesma "Running Scared", ko dziedāja duets no Azerbaidžānas.


Ūdens pavēlniece Kailija paceļas spārnos "Arēnā"

No koncertiem, kas notikuši Latvijā, vislielāko jūsu uzmanību izpelnījusies popmūzikas princese Kailija Minoga (Kylie Minogue), kas Arēnā Rīga uzstājās ar jaunās tūres "Aphrodite – Les Folies" koncertu.


Riana par seksu, ballītēm un vēlreiz seksu

Populārākais albuma apskats izrādījies Barbadosas R&B zvaigznes Rianas jaunākais studijas veikums "Talk That Talk". "Kvalitatīvs, varbūt mazliet sasteigts ieraksts, kurā Riana bauda dzīvi, meklē jaunas mīlas dēkas, apspēlē seksa tēmu un turpina ballēties kā negudra," par plati rakstījām 22.novembra recenzijā.

Klasesbiedru ņirgāšanās dēļ Rebeka Bleka pametusi skolu

Viena no šā gada "Youtube" lielākajām sensācijām, protams, bija 13 gadus vecā Rebeka Bleka (Rebecca Black) ar bezbēdīgo dziesmiņu "Friday".

Traģēdijas rokfestivālos

ASV pilsētā Indianapolisā sabrūkot koncerta skatuvei, gājuši bojā pieci un ievainoti vairāk nekā 40 cilvēki. Skatuve sabrukusi vētras laikā, kad uzstāties gatavojās Dženiferas Netlas (Jennifer Nettles) un Kristiana Buša (Kristian Bush) kantri mūzikas duets "Sugarland"
ASV pilsētā Indianapolisā sabrūkot koncerta skatuvei, gājuši bojā pieci un ievainoti vairāk nekā 40 cilvēki. Skatuve sabrukusi vētras laikā, kad uzstāties gatavojās Dženiferas Netlas (Jennifer Nettles) un Kristiana Buša (Kristian Bush) kantri mūzikas duets "Sugarland" Foto: Ekrānuzņēmums


"Positivus" kulminācija pludmales namiņā

Jau piekto gadu šogad Salacgrīvā notika mūzikas un mākslas festivāls "Positivus". Šogad tas pulcējis ap 20 000 apmeklētāju. Galvenie viesi šovasar festivālā bija "Editors", "James", "Hurts", "Beach House" un Marks Ronsons.


Kāpēc reperi ignorē gada balvu

Gada nogalē pēc Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nomināciju paziņošanas aptaujājām pašmāju hiphopa kultūras mūziķus un Gada balvas rīkotājus, lai skaidrotu, kāpēc šogad atcelta hiphopa albuma nominācija.

Mirusi britu dziedātāja Eimija Vainhausa

Šogad pasaule zaudējusi vienu no unikālām popmūzikas balsīm. 27 gadus vecā Emija Vainhausa 23.jūlijā tika atrasta mirusi savās mājās Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu