Tūkstošiem cilvēku atvadās no Sezārijas Evoras

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tūkstošiem sērojošo fanu - vienkāršie iedzīvotāji un valsts līderi - otrdien pulcējās uz leģendārās kaboverdiešu dziedātājas Sezārijas Evoras, kas visā pasaulē pazīstama kā Baskājainā dīva, bērēm. Evora 70 gadu vecumā mūžībā aizgāja sestdien. Viņa mirusi savas dzimtās Kaboverdes Sanvisentes salas slimnīcā, un nāves cēlonis bijis sirdsdarbības un elpošanas problēmas.

Viņas talanta cienītāji, asarām acīs un dziedot viņas dziesmas, pulcējās viņas dzimtās pilsētas Mindelu ielu malās, kad tur 30 Kaboverdes armijas karavīru godasardzes pavadībā virzījās bēru procesija.

Oficiālo bēru ceremoniju apmeklēja arī daudzas augsta ranga amatpersonas, piemēram, Kaboverdes prezidents Žorže Karlušs Fonseka, premjers Žozē Marija Nevišs un kultūras ministrs Mariu Lusiu Souza, kas pats ir dziedātājs un bija Evoras draugs.

Pēc bēru ceremonijas notika bēru mise un apbedīšanas ceremonija pilsētas kapsētā.

Kaboverdē sestdien tika izsludinātas divu dienu sēras, godinot Baskājaino dīvu, kuru Fonseka raksturoja, kā lielāko Kaboverdes un Āfrikas rietumu krasta kultūras nesēju pasaulē.

Evora, kura pazīstama ar Kaboverdes tradicionālo dziesmu mornu izpildīšanu visā pasaulē, vairākkārt koncertējusi arī Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu