Rīgā šovakar saksofoniste Kendija Dalfere (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šovakar, 4.jūnijā, Rīgas Kongresu namā kopā ar pavadošo grupu uzstāsies nīderlandiešu saksofoniste Kendija Dalfere (Candy Dulfer), informē koncertaģentūras «Makroconcert Latvija» sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Rutkovska. Harismātiskā saksofoniste Dalfere pasaules slavu ieguvusi 20 gadu vecumā, kopā ar Deivu Stjuartu izpildot populāro melodiju «Lily Was Here», bet jau gadu vēlāk klajā nāca Dalferes debijas albums «Saxuality», kas tika nominēts «Grammy» balvai un ierindojās «Billboard» gada labāko ierakstu topā.

Kopš tā laika Dalfere izdevusi vēl desmit studijas albumus, un to lielākā daļa iekļuvuši atzītāko mūsdienu džeza albumu sarakstā, stāstīja Rutkovska.

Paralēli solokarjerai Dalfere muzicējusi kopā ar Prinsu, «Pink Floyd», Van Morisonu, Aretu Frenklinu, Bejonsē un vairākām citām pasaulslavenām grupām un dziedātājiem, apliecinot, ka viņas izpildījums nav iekļaujams tikai viena noteikta žanra robežās.

Šā gada janvārī iznāca mūziķes jaunākais albums «Crazy», kas tapis sadarbībā ar multinstrumentālistu un ilggadējo grupas «The Black Eyed Peas» muzikālo direktoru. Albumā iekļautas 13 dziesmas, kuru noskaņa variē no viegla džeza līdz ritmiskai deju mūzikai.

Dalferes koncertus raksturo tajos valdošā pozitīvā enerģija, viegli dzirkstoša seksualitāte, dzīvesprieks un kvalitatīvs muzikālais izpildījums, kā arī improvizācija, minēja Rutkovska.

Biļetes «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Atgādinām, ka Dalfere Latvijā uzstājās arī 2000.gadā Dzintaru koncertzālē.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu