«Palladium» Zola Jesus (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 2. aprīlī koncertzālē «Palladium» uzstāsies krievu izcelsmes amerikāņu dziedātāja Zola Jesus. Savukārt plkst.17 «Palladium» notiks festivālam veltīta preses konference, kurā atklās festivāla galvenos māksliniekus. Pasākumā tiks stāstīts arī par īpašajām aktivitātēm, jaunajām festivāla skatuvēm un citām festivāla aktualitātēm.

Zola Jesus vai īstajā vārdā Nika Roza Danilova, krievu izcelsmes amerikāniete no Viskonsinas, ir studējusi filosofiju un mācījusies klasisko operdziedāšanu. Viņa ir viena no jaunajām māksliniecēm, kuras karjeras attīstībai ir vērts sākt sekot jau tagad. Neatkārtojamais balss tembrs un amplitūda, gotiskais stils un perfekcionisms izpildījumā, kas ietverts arī absolūti apbrīnojamajā Zola Jesus pēdējā albumā «Conatus«, vislabāk raksturo jauno dziedātāju. Viņas balss arī dzirdama vienā no M83 jaunā albuma tituldziesmām.

Mūzikas kritiķi slavē Nikas dziedājumu, kas vienmēr ir perfekts. Zola Jesus balss skanējums bieži tiek salīdzināts ar Keitas Bušas (Kate Bush) tumšākajām kompozīcijām vai Lisas Džeradas (Lisa Gerard) no Dead Can Dance, Florences Velšas (Florence Welsh) vai «Siouxsie and the Banshees» skaņām. Viņas elektroniskā mūzika rada mistisku un sirreālu atmosfēru – kaut kas starp Joy Division un Cocteau Twins. Mūzika ir intensīva un tajā pašā laikā patiesa un intīma. Koncertos iespaidu pastiprina spilgtais, blondi gotiskais Zola Jesus tēls un raganiski mistiskās kustības. Dzīvais skanējums, pretstatā trauslajam Zola Jesus izskatam, ir spēcīgs un dramatisks, rada tumšu, ēterisku, bet tajā pašā laikā dzīvu un aizraujošu piedzīvojumu.

No 2009. gada Zola Jesus ierakstījusi trīs kritiķu augsti novērtētus albumus – «The Spoils», «Stridulum II» (skat. apskatu), «Conatus» un tūrējusi kopā ar tādiem mūziķiem, kā «Fever Ray» un «The XX».

Zola Jesus singli «Poor Animal», «Sea Talk» un «I Can’t Stand» tika atzīti par «The New York Times», «Pitchfork» un «LA Times» gada singliem. Šobrīd Nika ar grupu uzstājas dažādos festivālos un sniedz solokoncertus visā pasaulē un, neskatoties uz panākumiem, koncertiem un dažādiem saviesīgiem pasākumiem, Nika ir paspējusi arī absolvēt augstskolu.

Biļetes «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv.

«Positivus» festivāls šovasar viesus Salacgrīvā pulcēs 20.jūlijā un 21.jūlijā. Biļetes uz festivālu nopērkamas internetā «tickets.positivusfestival.com», «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un «Nordea» bankomātos visā Latvijā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu