«Grouper» koncertu iesildīs Edgars Rubenis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu mūziķis Edgars Rubenis iesildīs atzītās amerikāņu mūziķes Līzas Harisas, labāk pazīstamas kā «Grouper», koncertu otrdien, 13.martā, Rīgā (Anglikāņu baznīca, Anglikāņu iela 2a), informē koncerta rīkotāju pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Kopš 2010. gada vasaras Edgars Rubenis, kas pazīstams kā grupas «Mona de Bo» ģitārists, darbojas arī kā solomākslinieks. Iztikdams bez īpašiem skatuves segvārdiem un saglabādams sev ierasto instrumentu - elektrisko ģitāru, Rubenis darbojas eksperimentālās un avangarda mūzikas laukā. Rubenis savā mūzikā kā galveno mediju izmanto skaņu, nevis harmoniskās un melodiskās secības. Pēdējā laika aktuālākās sadarbības Rubenim bijušas ar tādiem krievu avangarda mūziķiem kā Ilja Belorukovs un Aleksejs Borisovs, kā arī biežo festivāla «Skaņu mežs» viesi Arturu Bumsteinu.

«Grouper»
«Grouper» Foto: Publicitātes foto

Atgādinām, ka «Grouper» uzstāšanās notiks turnejas «Violet Replacement» ietvaros. «Grouper» mūziku raksturo gan dream pop liegās skaņas, gan īpaša mīlestība pret sapņainām un citpasaulīgām skaņu vidēm, kas ļauj viņas mūzikai ceļot no saldi ēteriskām indie balādēm līdz viegli trokšņainiem, smeldzīgi nervoziem skaņu sapņiem. Koncerts saskaņā ar mākslinieces vēlmi notiks dievnamā - Anglikāņu baznīcā.

«Grouper» mūziku ir viegli pielīdzināt tādu mākslinieku kā «Cocteau Twins» vai EMA daiļradei, taču Harisas labpatika pret ambientiem shoegaze noskaņojumiem un skaistā, tīrā balss nostāda pašas daiļradi žanrā, ko žurnāls «The Wire» apzīmējis kā mordant ambient song. 2008. gadā portāls pitchfork.com nosauca albumu «Dragging a Dead Deer Up a Hill» par vienu no 50 gada labākajiem ierakstiem.

2011. gadā «Grouper» izdeva albumu «AIA» divās daļās, proti, platēs «Alien Observer» un «Dream loss». Abi tematiski līdzīgie ieraksti izpelnījušies labas kritiķu atsauksmes, un par vienu no to galvenajiem nopelniem izdevumu sakarā tikusi nosaukta Harisas spēja apvienot narkotiski apdullinošu skaņu dreifēšanu ar izteiktu dziesminieces talantu. Tāpat albumu recenzijā iepriekš minētais portāls pitchfork.com raksta, ka «Grouper» mūzikai piemīt mūsdienās reti sastopama īpašība «klausītāju vest tālos ceļojumos».

skanumezs.lv

Šogad festivālam «Skaņu mežs» paliek desmit gadi, un «Grouper» uzstāšanās iezīmē jubilejas gada svinīgo aktivitāšu sākumu. «Grouper» Rīgas koncerts būs vienīgais Baltijas valstīs.

Biļetes ir nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās vai interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena ir 7 lati, pērkot iepriekš, taču 8 lati pie ieejas. Vietu skaits nelielās ietilpības dēļ ir ierobežots līdz 250 vietām.

Sākums 20:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu