Blekmetāla aviokompānija (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aftenposten/Katrine Nordli

Norvēģijas aviokompānijas «Norwegian» lidmašīnas varētu rotāt deviņdesmitajos gados nogalinātā blekmetālista Eisteina Orseta (Øystein Aarseth) portrets, vēsta laikraksts «The Local». Aviokompānija izsludinājusi iedzīvotāju aptauju, lai izraudzītos slavenus norvēģus, ar kuru portretiem izrotāt «Norwegian» lidmašīnu astes.

Taču interneta aptaujā aktīvi piedalījušies blekmetāla grupas «Mayhem» vietējie un ārvalstu fani, sabalsojot 1993.gadā nogalināto ģitāristu Orsetu, no kā visi pārējie kandidāti krietni atpaliek.

«Norwegian» kampaņu sākusi, lai svinētu kompānijas desmitgadi. Meklējot lidmašīnu astes portretam varoni, par kuriem norvēģi būtu lepni, aviokompānija piedāvāja balsotājiem nominēt arī pašiem savus kandidātus.

Eisteins Orsets
Eisteins Orsets Foto: aftenposten/Katrine Nordli

Kompānija arī piedāvājusi savus variantus - leģendāro maratonisti Grēti Vaicu, aktrisi Venšu Fosu vai bijušo premjerministru Einaru Gerhardsenu.

Lai nokļūtu uz «Norwegian» lidmašīnu astes, kandidātam jābūt nākušam no Oslo reģiona, jābūt izcilam savā jomā un jābūt par iedvesmas avotu citiem.

Baznīcu dedzinātāji

Orsets bija viens no līderiem deviņdesmito gadu norvēģu blekmetāla skatuvē, kas bēdīgi slavena ar vairāku baznīcu dedzināšanu un nikniem savstarpējiem cīniņiem. Orsetu 25 gadu vecumā 1993.gadā nogalināja «Mayhem» grupas biedrs Vargs Vīkerness (Varg Vikernes), sadurot ģitāristu 23 reizes. Vīkerness par Orseta nogalināšanu izcieta 16 gadu cietumsodu.

Orsets iepriekš bija iemantojis skandalozu slavu ar to, ka uzņēma sava grupas biedra Pēra Olina līķa fotogrāfijas pēc viņa izdarītās asiņainās pašnāvības.

Orseta slepkavība un baznīcu dedzināšana deviņdesmito gadu sākumā izraisīja histērisku ažiotāžu Norvēģijas presē, kas blekmetāla grupas apsūdzēja sātanismā.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu