Igijs Pops: Mūsdienu rokmūzika nav autentiska (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pankmūzikas leģenda Igijs Pops (Iggy Pop) uzskata, ka mūsdienu rokmūzika nav autentiska un tā līdzinās lētiem dzērieniem sliktos supermārketos.

«Man šķiet, ka pienāk tādi periodi, piemēram, mūsdienas, kad industrija piedāvā mūzikas izstrādājumus,» sacīja dziesmas «Lust for Life» autors. «Līdzīgi kā sliktos supermārketos atrodamie dzērieni, uz kuriem rakstīts: «Satur desmit procentus sulas.»»

«Ir daudz lietu, kas satur nedaudz mūzikas, un man tas šķiet pieņemami,

kaut arī atgādina televīzijas raidījumu «American Bandstand» 1950.gados. Tur varēja redzēt nebeidzamas bezzobainas Elvisa imitācijas, kuras amerikāņu mūzikas industrija centās uzspiest bērniem,» viņš uzskata.

Grupas «Iggy and the Stooges» līderis 1960.gadus uzskata par laimīgāko laiku savā dzīvē, kad caurām naktīm klausījās kantri un roka mūziķa Džonija Keša ierakstus.

«Labākā mūzikas klausīšanās pieredze man saistās ar maniem un manu draugu tā laika trūcīgajiem dzīves apstākļiem,» norāda Pops. «Kaut arī šobrīd esmu ļoti labi nodrošināts, nekad neesmu juties tik laimīgs kā tolaik. Man šķiet, tas tāpēc, ka varēju ļauties sajūtām, ko rada laba mūzika.»

Atgādinām, ka «Iggy & The Stooges» koncerts Rīgā notika 2006.gadā.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu