Eirovīzijā uzvaras laurus plūc Zviedrija (783)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku norisinājās 57. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā uzvarētājs tiks izraudzīts no 26 valstu dalībnieku vidus. Par uzvarētāju kļuva dziesma «Euphoria», ko dziedāja 28 gadus vecā Lorēna (Loreen) jeb īstajā vārdā Lorine Zineb Noka Talhaoui.

Par uzvaru finālā cīnījās mūziķi no Azerbaidžānas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas, Spānijas, Itālijas, Krievijas, Īrijas, Islandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Kipras, Dānijas, Ungārijas, Moldovas, Serbijas, Maķedonijas, Maltas, Ukrainas, Zviedrijas, Turcijas, Igaunijas, Norvēģijas, Bosnijas un Hercegovinas un Lietuvas.

Latvijas balsotāji 8 punktus atdeva kaimiņiem igauņiem, 10 punktus Krievijai, bet 12 punktus Zviedrijai.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvei Anmary ar izpildīto dziesmu «Beautiful Song» neizdevās iegūt ceļazīmi uz finālu.

Konkursa finālam Latvijas Televīzijas 1.kanālā līdzi varēja sekot no plkst. 22. Tiešraidei līdzi varēja sekot arī Latvijas Televīzijas mājaslapā «www.ltv.lv».

Šogad konkursa finālu komentēja Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters. Latvijas balsojuma rezultātus paziņoja Frīdenbergs.

Konkursa finālisti:

Zviedrija - Lorēna «Euphoria» - 372 punkti;

Krievija - Buranovas vecmāmiņas «Party For Everybody»;

Serbija - Zelko Joksimovičs «Synonym».

Lietuvu pārstāvēja dziedātājs Donijs Montels (Donny Montell) ar dziesmu «Love Is Blind» (Mīlestība ir akla), bet Igauniju - Otts Leplands, kurš startēja ar dziesmu «Kuula» (Klausies).

Komentāri (783)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu