Kanādieši «Metric» un Lū Rīds dodas sintētiskā dejā (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādas indīpopa kolektīvs «Metric» ar harismātisko solisti Emīliju Heinsu (Emily Haines) jūnija sākumā laidis klajā jaunu studijas albumu «Synthetica», kurā kā viesmāklsinieks vienā dziesmā dzirdams arī Ņujorkas grupas «Velvet Underground» dibinātājs Lū Rīds (Lou Reed).

Jaunais albums «Synthetica» klajā nāca 12.jūnijā izdevniecības «Metric Music International» apgādā un seko 2009.gada starptautiskajam «izrāvienam» - albumam «Fantasies» (skat. resursus).

Jau šobrīd albumu bez maksas iespējams noklausīties grupas «Soundcloud» profilā.

Jaunais albums ierakstīts 2010.gada novembrī dzimtajā Toronto un Ņujorkā.

Emīlija Heinsa kā vienu no albuma ietekmēm min kinorežisora Ridlija Skota (Ridley Scott) 1982.gada kulta filmu «Blade Runner» («Pa naža asmeni»).

«Synthetica ir par spēju atšķirt oriģinālu no neskaitāmajām kopijām.

Albums ir par to, kas ir īsts un kas mākslīgs,»

kādā intervijā skaidro Heinsa.

Vienā no dziesmām («The Wanderlust») dzirdama Lū Rīda balss. Ar leģendāro «Velvet Underground» mūziķi grupa iepazinās koncertā, kas veltīts Nīlam Jangam (Neil Young).

«Synthetica»
«Synthetica» Foto: Publicitātes foto

Dzimtajā Kanādā Emīlija Heinsa ar pavadošajiem puišiem ir pazīstama jau labu laiku. «Metric» oficiālais debijas albums 2003. gadā «Old World Underground, Where Are You Now?» Kanādā guva ievērojamus komerciālus panākumus, arī 2005. gada «Live It Out» ar singliem «Monster Hospital» un «Poster of a Girl» tika labi uzņemts mūzikas pazinēju un grupas fanu vidū, tas nominēts arī prestižajai Kanādas «Polaris Music» balvai («Polaris Prize» ir Kanādas ekvivalents britu «Mercury» mūzikas balvai). Nostiprinājusi savas pozīcijas, 2007. grupa beidzot oficiāli izdeva savu pašu pirmo 1999. gadā ierakstīto albumu «Grow Up and Blow Away» ar lielisko tituldziesmu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu