Klausies jauno «Dead Can Dance» albumu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenā Austrālijas grupa «Dead Can Dance» oficiālajā mājas lapā straumēšanas režīmā ievietojusi savu jauno albumu «Anastasis», kas ir pirmais muzikālais studijas materiāls kopš 1996. gada darba «Spiritchaser». Albums fiziskā formā tiks izdots 9. augustā, bet jau šobrīd ierakstu ir iespējams pasūtīt «deadcandance.com».

Dziesmu saraksts:

01. Children of the Sun
02. Anabasis
03. Agape
04. Amnesia
05. Kiko
06. Opium
07. Return of the She-King
08. All in Good Time

Grupa «Dead Can Dance», kuras kodolu veido dziedātāja Liza Džerarda (Lisa Gerrard) un Brendans Perijs (Brendan Perry), tika izveidota 1981.gadā, un tajā sākotnēji spēlēja arī Pols Eriksons un Saimons Monro. Laika gaitā vairākkārt mainījušies pārējie grupas dalībnieki.

Klausies albumu www.deadcandance.com

Grupa pārtrauca kopdarbību 1998.gadā, un gan Perijs, gan Džerarda pievērsās solokarjerai, piedaloties dažādos vērienīgos muzikālos projektos. Šajā laikā Liza Džerarda un Brendans Perijs piedalījušies arī kino mūzikas veidošanā.

«Anastasis»
«Anastasis» Foto: Publicitātes foto

2005.gadā grupa apvienojās un devās pasaules tūrē, apciemojot arī Rīgu.

Pirmās ziņas par iespējamo atkalapvienošanos izskanēja 2011.gada maijā, kad Brendans Perijs savā blogā publicēja ierakstu, kurā minēja, ka ir runājis ar Džerardu par 2012.gada plāniem.

Gada sākumā savā mājas lapā un «Facebook» profilā grupa paziņojusi, ka «top jauns albums un pasaules tūres

Grupas mūzikā ir folkmūzikas elementi un viduslaiku noskaņas, kas apvienotas ar «ambient pop» un «worldbeat» mūziku.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu