Leslija Feista iegūst «Polaris» balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vakar, 24.septembrī, Toronto noskaidrots pagājušā gada labākais Kanādas mūzikas albums. Šoreiz prestižā «Polaris» balva nonākusi kanādiešu dziedātājas Leslijas Feistas (Leslie Feist) rokās par studijas albumu «Metals», ziņo ārvalstu prese. Šogad nominantu vidū tādi pazīstami mūziķi kā reperis Dreiks (Drake), kantri dziedātāja Ketlīna Edvardsa (Kathleen Edwards), elektropopa māksliniece «Grimes» jeb īstajā vārdā Klēra Bušēra u.c.

Atgādinām, ka «Polaris» balva, kas ir Kanādas ekvivalents britu «Mercury» mūzikas balvai, pagājušogad nonāca grupas «Arcade Fire» rokās par apvienības trešo studijas albumu «The Suburbs».

«Polaris Prize» pirmoreiz tika piešķirta 2006.gadā. Uzvarētājs, kas saņem prēmiju 30 000 Kanādas dolāru apmērā, tiek noskaidrots aptuveni 200 kanādiešu mūzikas žurnālistu un ekspertu balsojumā. Albumam jābūt izdotam laika posmā no 2011.gada 1.jūnija līdz 2012.gada 31.maijam.

Vairāki no šiem albumiem aplūkoti arī «TVNET Mūzika» slejās.

«The 2012 Polaris Music Prize» pretendenti

Cadence Weapon «Hope In Dirt City»

Cold Specks «I Predict A Graceful Expulsion»

Drake «Take Care»

Kathleen Edwards «Voyageur»

Feist «Metals»

Fucked Up «David Comes To Life»

Grimes «Visions»

Handsome Furs «Sound Kapital»

Japandroids «Celebration Rock»

YAMANTAKA // SONIC TITAN «YT//ST»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu