«Steely Dan» balss Donalds Feigens izdod jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: donaldfagen.com

Amerikāņu džezroka klasiķu «Steely Dan» dziedātājs un pianists Donalds Feigens (Donald Fagen) šonedēļ (16.oktobrī) laidis klajā jaunu soloalbumu «Sunken Condos», kas seko tā dēvētajai «Nightfly» albumu triloģijai.

Pēc trīs soloalbumiem - «The Nightfly» (1982), «Kamakiriad» (1993) un «Morph the Cat» (2006), kas veido savdabīgu autobiogrāfisku triloģiju, Donalds Feigens atgriežas ar jaunu plati «Sunken Condos», kuru izceļ kā atsevišķu, ar minēto triloģiju nesaistītu veselumu.

«Pēc «Morph the Cat» es sāku rakstīt jaunas dziesmas un nolēmu, kas šis būs uz atsevišķām dziesmām balstīts albums, kaut gan beigās jau tāpat tas sanāca kā tāds turpinājums,» izdevumam «Billboard» komentē 64 vecais mūziķis. «Man nebija kāds konkrēts stila rāmis, tas mani savā ziņā radoši atbrīvoja.

Šis ir muzikāli vieglāks ieraksts.»

Albumu producējis jaunais trompetists, multiinstrumentālists Maikls Leonharts (Michael Leonhart).

"Sunken Condos"
"Sunken Condos" Foto: Publicitātes foto

Daudzas dziesmu skices tapušas «Steely Dan» tūres laikā un iedomātas kā potenciāli jauna «Steely Dan» albuma skaņdarbi, taču Feigena grupas biedrs Volters Bekers (Walter Becker) nav nācis klajā ar piedāvājumu un Feidens radītos motīvus izmantojis sava soloalbuma vajadzībām.

Atgādinām, ka «Steely Dan» ir viena no ietekmīgākajām 1970. gadu roka/džezroka apvienībām, kas pirmajā posmā darbojās no 1972. līdz 1981. gadam un tad no jauna atkalapvienojās 1993. gadā.

«Steely Dan»
«Steely Dan» Foto: donaldfagen.com

«Sunken Condos» iekļautas astoņas jaunas Feigena kompozīcijas, kā arī viena soulmūziķa Aizeka Heisa (Isaac Hayes) dziesmas «Out of the Ghetto» kaverversija.

Donalds Feigens gatavojas arī doties jaunā albuma veicināšanas tūrē.

donaldfagen.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu