Februārī gaidām šādus albumus (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr Latvijā populārie Deivids Bovijs (David Bowie) un «Depeche Mode» savus jaunos albumus iecerējuši izdot martā, uzmetīsim aci februārim. Blakus daudziem plašākai auditorijai mazāk zināmiem mūziķiem («Veronica Falls», «Beach Fossils», «Grouper» u.c.) šo mēnesi par savu jauno garadarbu publicēšanu izvēlējušies arī vairāki lielie vārdi - Niks Keivs, Toms Jorks, Veins Šorters u.c. Lūk, neliels ieskats gaidāmajās februāra platēs.

Wayne Shorter «Without a Net» (5. februāris)

Džeza zelta laikmeta viena no pēdējām dzīvajām un aktīvi muzicējošām zvaigznēm (blakus Sonny Rollins, Ornette Coleman) - 79 gadus vecais saksofonists, komponists Veins Šorters (Wayne Shorter) pēc 43 gadu pauzes atgriezies izdevniecībā «Blue Note», lai ar savu jauno kvartetu laistu klajā albumu «Without a Net». Neapšaubāmi šis ir viens no svarīgākajiem notikumiem džeza mūzikā 2013. gadā.

Veins Šorters
Veins Šorters Foto: Publicitātes foto
Wayne Shorter "Without a Net"
Wayne Shorter "Without a Net" Foto: Publicitātes foto

Jim James «Regions of Light and Sound of God» (5. februāris)

Grupas «My Morning Jacket» ģitārists un dziedātājs Džims Džeimss (Jim James) 2008. gadā paslīdēja uz skatuves un guva galvas traumu. Laiku, ko Džeimss pavadīja ārstējoties, viņš veltīja jaunu radošu ideju īstenošanai. Rezultātā tapis vesels soloalbums, kas dienas gaismu ieraudzīs jau 5. februārī. Pirmais plates vēstnesis ir sešas minūtes garais «Know Til Now» (skat. video).

Eels «Wonderful, Glorious» (5. februāris)

Marks Everets (Mark Everett), kas plašāk pazīstams kā vienkārši «E», un grupa «Eels» februārī laidīs klajā nu jau desmito studijas albumu. Ieraksts tapis jaunizveidotajā Evereta studijā «Los Feli».

E
E Foto: Publicitātes foto

Foals «Holy Fire» (11. februāris)

Oksfordas grupas «Foals» trešajā studijas albumā viena dziesma būs fankmūzikas leģendas Kērtisa Meifilda (Curtis Mayfield) garā. Tā sola solists - grieķu izcelsmes jauneklis Janis Filipakis (Yannis Philippakis). Pirmais vēstnesis «Inhaler» jau pieejams (skat. video).

Jamie Lidell «Jamie Lidell» (19. februāris)

Britu baltā soula un elektroniskās mūzikas meistars Džeimijs Lidels (Jamie Lidell) gada sākumā publiskojis jau otro skaņdarbu «why_ya_why» no 18. februārī gaidāmā studijas albuma «Jamie Lidell». Jaunajās dziesmās jūtams, ka Lidels devies eksperimentu virzienā un, kā vēsta izdevniecības «Warp» preses paziņojums, jaunā plate demonstrēs «cilvēka un mašīnas spēju veiksmīgi sadarboties».



Nick Cave and the Bad Seeds «Push the Sky Away» (19. februāris)

Austrāliešu mūziķis Niks Keivs un viņa uzticamā grupa «The Bad Seeds» 19. februārī savus cienītājus priecēs ar albumu «Push the Sky Away». Tas būs jau piecpadsmitais «The Bad Seeds» studijas albums.

«Ja es izmantotu tik nodrāztu metaforu un salīdzinātu plates ar bērniem, tad «Push the Sky Away» būtu «spoku bērns» inkubatorā un Vorena Elisa (grupas dalībnieks) cilpas ir tā trīsošie sirdspuksti,» komentējis Keivs.

Albums seko 2008. gada «Dig, Lazarus, Dig!!!».

Mogwai «Les Revenants» skaņu celiņš (25. februāris)

Skotu postroka meistari «Mogwai» pagājušā gada izskaņā izdeva savu vienpadsmito četru kompozīciju mazalbumu (EP) «Les Revenants», kurā iekļauta mūzika no franču televīzijas zombiju seriāla. Februārī vīri izdos pilno šā kino projekta skaņu celiņu. Iepriekšējais grupas kinoprojekts bija amerikāņu režisora Darena Aronofska (Darren Aronofsky) «The Fountain» (2006. gadā) un futbolista Zinedina Zidāna dokumentālā lente «Zidane: A 21st Century Portrai».

Atoms for Peace «Amok» (26. februāris)

Britu mūziķis Toms Jorks (Thom Yorke), kas, protams, mums labi zināms kā «Radiohead» līderis, sarūpējis jaunu mūziku ar draugiem - producentu Naidželu Godriču un «Red Hot Chili Pappers» basģitāristu Flī (Flea) u.c. Superprojekts ar nosaukumu «Atoms For Peace» izveidots 2009.gadā.

Johnny Marr «The Messenger» (26. februāris)

Bijušais Mančestras leģendu The Smiths ģitārists Džonijs Marrs (Johnny Marr) nolēmis uzdziedāt un izdod soloalbumu. Pirmais oficiālais singls «Upstarts» gan ne par ko interesantu diemžēl neliecina. Tomēr ievērības cienīgs fakts.

Sally Shapiro «Somewhere Else» (26. februāris)

Sallija Šapiro, protams, nav šīs zviedru meitenes īstais vārds, taču kopš sava debijas albuma šī sapņainā un publikai nepieejamā disko dīva ir iekarojusi daudzu klausītāju sirdis. Jaunais albums sekos 2009. gada platei «My Guilty Pleasure», un to tradicionāli producējis disko mūzikas entuziasts Johans Agebjorns (Johan Agebjörn). Publikas vērtējumam jau nodots skaņdarbs «What Can I Do».

Sally Shapiro «Somewhere Else»
Sally Shapiro «Somewhere Else» Foto: Publicitātes foto

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu