Apstiprināts! «The Killers» uzstāsies Mežaparkā (98)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovasar, 26. jūnijā, Rīgā, Mežaparka estrādē uzstāsies Lasvegasas apvienība «The Killers», TVNET informē koncerta rīkotāji - aģentūra «EM Concert». Grupa Rīgā viesosies jaunākā albuma «Battle Born» veicināšanas tūres ietvaros. Biļetes uz koncertu Mežaparka Lielajā estrādē būs iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un auto uzpildes stacijās «Statoil» visā Latvijā no 7. februāra plkst. 12. Biļešu cenas sākot no 20 LVL.

(Papildināts viss teksts.)

Jaunākais grupas albums nosaukts viņu Lasvegasas studijas vārdā, kam ir svarīga nozīme grupas biogrāfijā. Kā uzskata paši grupas dalībnieki, šis nosaukums jaunajam albumam ir godam nopelnīts.

Kā stāsta grupas solists Brendons Floverss (Brandon Flowers): «Tas ir smagākais, ko jebkad esmu paveicis savā dzīvē. Tas ir ilgākais laika posms, kurā mēs esam veikuši savu ierakstu, kā arī garākais laika posms, ko esmu pavadījis dziesmu vārdu sacerēšanai. Es vēlētos teikt, ka esam sasnieguši pašu pilnību.»

Tā kā jaunākais studijas albums «Battle Born» ir izdots un tajā ir apvienots labākais, ko radījusi grupa, visi grupas biedri ar degsmi vēlas doties ceļā un no jauna iepazīstināt pasauli ar grupu «The Killers», 2013. gadā sākusies jauna pasaules tūre - sākot ar koncertiem Amerikā, tad arī Eiropā.

Albuma izstrādes procesā grupa sadarbojusies ar pieciem producentiem - Stīvu Lilivaitu (Steve Lillywhite), Deimianu Teiloru (Damian Taylor), «U2» un Boba Dilana (Bob Dylan) producentu Danielu Lanuā (Daniel Lanois), «Day & Age» producentu Stjuartu Praisu (Stuart Price) un roka meistaru Brendanu O'Braienu (Brendan O'Brien), kas atbildīgs par Brūsa Springstīna (Bruce Springsteen) u.c. rokmūziķu ierakstiem.

«The Killers»
«The Killers» Foto: Publicitātes foto

Par The Killers vēsturi

Grupa dibināta 2001.gadā Lasvegasā. Ir ļoti maz poproka grupu kā «The Killers», kas radušās 21.gs. sākumā jeb pēdējo 10 – 15 gadu laikā un tik īsā laika posmā ieguvušas tādu popularitāti. Debijas albums «Hot Fuss» kļuva par vienu no 2004.gada populārākajiem mūzikas izdevumiem, piedāvājot četrus singlus un prezentējot pašu grupu – pareizāk sakot, viņu dendijisko solistu Brendonu Floversu – nokļūstot arī starptautiskā uzmanības centrā. «Hot Fuss» sasniedza labus panākumus grupas dzimtajā Lasvegasā, atmodinot praktiski neiespējamo deju panku virzienu. 2005.gadā grupa ieguva savu pirmo «Grammy» balvu.

2010. gada februārī, kad grupa bija atgriezusies no daudzajiem koncertiem un ceļojumiem, ko viņi pavadīja savā 18 mēnešu pasaules tūrē, viņi nonāca tādās kā krustcelēs. Visā pasaulē bija pārdoti ap 15 milj. ierakstu kopiju «Hot Fuss» «Sam’s Town» un «Day & Age», grupa bija pabijusi gluži vai katrā pasaules valstī, saņēmusi atzinību kā viena no pasaules slavenākajām poproka grupām. Šajā brīdī «The Killers» saprata, ka nepieciešams dot sev kādu brīdi atelpai, lai saliktu visu pa plauktiņiem un atpūstos cits no cita, no ceļojumiem.

Mūziķi paši atzīst, ka šī pauze bija ļoti noderīga - tās laikā Brendons, Marks un Ronijs veidoja savas solokarjeras, pēc kāda laika sanākot kopā uz festivālu Čīlē un saprotot, ka jārada jaunas dziesmas. Pēc pāris dienām kopīgiem spēkiem viņi sarakstīja skaņdarbu, kas varēja kļūt arī par albuma «Battle Born’s» tituldziesmu, – «Runaways».

«The Killers» līdz šai dienai izdevuši vairākus hitus, četrus studijas albumus, vienu izlasi un vienu koncertierakstu; saņēmuši divas Britu mūzikas balvas, 7 «Grammy» nominācijas un pārdevuši vairāk nekā 16 miljonus ierakstu visā pasaulē. Grupa saņēmusi NME, Brit, MTV Eiropas un MTV Video balvas.

Apmeklējot grupas «The Killers» šovu Mežaparka Lielajā estrādē 26. jūnijā, būs iespēja klātienē dzirdēt un redzēt viņu jaunos starptautiskos hitus, kā, piemēram, «Miss Atomic Bomb» un «Here with Me», kā arī jau zināmās dziesmas «Somebody Told Me», «Mr. Brightside», «Read My Mind», «Human», «When You Were Young» u.c.

www.thekillersmusic.com

Komentāri (98)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu