Ķīna aizliedz «Kraftwerk» piedalīties festivālā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīna liegusi vācu elektroniskās mūzikas grupai «Kraftwerk» uzstāties mūzikas festivālā Pekinā, jo pirms 15 gadiem tā bija iekļauta koncerta «Par brīvu Tibetu» izpildītāju sarakstā, ceturtdien atklāja mūzikas industrijai tuvs avots. Ķīniešu ierakstu kompānija «Modern Sky» pieteica grupu dalībai ikgadējam «Strawberry» mūzikas festivālam, kas aprīlī norisināsies Pekinā.

«Kraftwerk neatļāva uzstāties, jo viņi piedalījās «Free Tibet» koncertā,» sacīja kompānijas darbinieks, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu. «Mēs jau bijām nokārtojuši visu nepieciešamo. Ļoti žēl, ka viņi nevarēs piedalīties.»

Elektroniskās mūzikas pionieri bija plānojuši piedalīties 1998.gada labdarības koncertā, kas iestājās par Tibetas brīvību un pulcēja daudzus pazīstamus mūziķus. Taču sliktu laika apstākļu dēļ grupa koncertā tomēr nespēlēja.

Ķīnas Kultūras ministrija vairākkārt atteikusies uzņemt slavenības, kas paudušas atbalstu Tibetas neatkarībai, aģentūrai AFP pavēstīja vairāki avoti.

Šī gada «Strawberry» festivāla galvenie viesi būs britu rokgrupa «Travis», ceturtdien paziņoja ķīniešu avīze «Global Times», piebilstot, ka viņu vietā tika plānota «Kraftwerk» uzstāšanās, bet sīkāk nepaskaidrotu «politisku iemeslu» dēļ iecere izgāzusies.

Savukārt pankmūzikas grupas «The Sex Pistols» bijušais līderis Džons Laidons, pazīstams arī ar skatuves vārdu Džonijs Rotens, sestdien uzstāsies Pekinā ar savu grupu «Public Image Ltd».

Atgādinām, ka 2004. gadā grupa viesojās arī Rīgā. Lasi TVNET interviju ar Ralfu Hutteru (skat. resursus).

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu