Miris kubiešu džeza trombonists Generoso Himenezs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

90 gadu vecumā (15.09.) no nieru mazspējas miris leģendārais kubiešu džeza trombonists Generoso Himenezs (Generoso Jimenez).

Nenogurdināmais un produktīvais Himenezs muzicēja līdz pat pašai nāves dienai, kā viesmākslinieks viņš nule kā piedalījies latino popzvaigznes Glorijas Estefanas (Gloria Estefan) jaunākajā albumā "90 Millas".

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=758528&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Generoso Jimenez - Vengo Con Sed

Kā trombonists Himenezs uzskatāms par Kubas mūzikas zelta laikmeta vienu no galvenajiem vārdiem, bijis kolektīva "Orquesta Aragon" oriģinālā sastāva dalībnieks, vēlāk pievienojies "Chico O''Farrill" grupai.

Lielākie panākumi atnākuši sadarbojoties ar dziedātāju Beniju Moru (Beny More), kurš izmainīja savas slavenākās dziesmas "Que Bueno Baila Usted" vārdus uz "Generoso, que bueno toca usted", lai suminātu Himeneza lielisko trombona spēli.

2002. gadā viņš laida klajā plati "Generoso, Que Bueno Toca Usted", kas tika nominēta latīņu "Grammy" balvai. 2003. gadā Himenezs pārcēlās uz Maiami.

Par Himenezu sēro seši bērni. Viņš tiks apglabāts Maiami.

Generoso Jimenez Vengo Con Sed Feat Rudy Calzado

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu