«Queens of the Stone Age» roks Amerikā tiek novērtēts (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu hārdroka apvienība «Queens of the Stone Age» ar Džošu Homiju (Josh Homme) priekšgalā šonedēļ spējusi iekarot ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1.vietu ar sesto studijas albumu «… Like Clockwork» («Matador Records»), ziņo «billboard.com». Turklāt albums debitējis arī pirmajā vietā vinilplašu topā, pārdodot 12 000 eksemplārus.

Kopumā nedēļas griezumā pārdoti «… Like Clockwork» 91 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Jaunajā albumā dzirdami daudzi viesmūziķi, no kuriem baltais zvirbulis šajā hārdroka dārziņā ir sers Eltons Džons (vokāls un klavieres dziesmā «Fairweather Friends»). «Jūsu grupā pietrūkst «īstas karalienes» («queen»),» Eltons reiz piezvanījis Homijam un aicinājis sadarboties. Vēl albumā piedalās Trents Reznors («NIN»), vecā sastāva basists Niks Oliveri, grandžmūzikas smagsvaru «Screaming Trees» līderis Marks Lanegans, «Scissor Sisters» dziedātājs Džeiks Šīrss (Jake Shears), Alekss Tērners no «Arctic Monkeys» u.c. (skat. albuma recenziju)

«Queens of the Stone Age» panākums ir zīmīgs arī izdevniecībai «Matador Records», kurai šis ir pirmais numur viens albums. Pirms tam grupas «Interpol» 2010. gada plate debitēja 7.vietā, bet «Cat Power» pagājušā gada darbs «Sun» - desmitajā.

«Queens of the Stone Age» iepriekšējais albums «Era Vulgaris» 2007. gadā ar 52 000 kopijām debitēja 14. vietā, savukārt 2005. gada «Lullabies to Paralyze» - 5.vietā ar 97 000 kopijām.

Līdz ar to franču elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk» ar jauno albumu «Random Access Memorie» noslīdējis uz 2.vietu (62 000). Kopumā trīs nedēļās ASV pārdoti 494 000 jaunā albuma kopiju.

Orlando posthārdkora apvienība «Sleeping With Sirens» ar jauno albumu «Feel» numur 3 (59 000).

Amerikāņu kantri dziedonis Bleiks Šeltons (Blake Shelton) ar «Based On a True Story» numur 4 (36 000), bet smagā roka apvienības «Megadeth» jaunais albums «Super Collider» numur 6 (29 000).

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 8%.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu