Šonedēļ Siguldas IV Blūza svētki (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Lapsa

27. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē norisināsies IV Blūza svētki. Festivāla skatuve pulcēs blūzmeņus no ASV, Holandes, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas un Zviedrijas. Lai arī šā gada festivāla mākslinieku atlasē uzsvars ir likts uz ārvalstu blūzmeņiem, kā allaž, būs arī pašmāju mūziķu priekšnesumi, informē festivāla rīkotājs Normunds Kalniņš.

27. jūlijā plkst. 15 Blūza svētkus tradicionāli sāks III Latvijas Blūza konkursa finālistu koncerti. Fināla dalībnieki tiks noskaidroti 19. jūlijā. Konkursa uzvarētājs piedalīsies Eiropas galvenajā blūza notikumā «European Blues Challenge».

Plkst. 18 sāksies festivāla koncerti.

Patlaban savu dalību ir apstiprinājis saksofona un blumīzera guru no ASV - «Jimmy Z» (ex- Etta James, Eurythmics, Rod Stewart, Tom Petty) kopā ar savu komandu «Z Tribe» no Itālijas, kuras sastāvu veido vieni no labākajiem itāļu blūzmeņiem.

Kopīgā projektā «Deivert/Belkin Band» savus talantus ir apvienojuši Lietuvas mūziķi veterāna Aleksandra Belkina vadībā un amerikāņu izcelsmes zviedru blūzmenis Bert Deivert, kurš sola iepazīstināt un pārsteigt klausītājus ar blūzā reti izmantotu instrumentu - mandolīnu.

No Lielbritānijas uz svētkiem ieradīsies britu jaunā blūza cerība - 21 gadu vecais Krisija Metjūzs (Krissy Matthews) kopā ar savu «Krissy Matthews Band».

Pirmo reizi Blūza svētkos piedalīsies viesi no Holandes - «The Juke Joints», kurus pērn holandiešu blūza fani izvēlēja par labāko blūza grupu. Viņu pēdējā albuma ierakstu sesijās piedalījās tādas blūza ikonas kā Ana Popovic un Eddy «The Chief» Clearwater. Uz Blūza svētku skatuves «The Juke Joints» svinēs savu XXX dzimšanas dienu!

No Igaunijas pilsētas Tartu uz Siguldu atbrauks «Andres Roots Roundabout». Grupas līderis Andres Roots (ex- Bullfrog Brown) ir pamatoti uzskatāms par vienu no izcilākajiem Delta Blues ģitāristiem un alt.blues kustības aizsācējiem Austrumeiropā.

Festivālu noslēgs džemsesija. Pirmo reizi festivāla vēsturē sesija būs tematiska, veltīta mutes harmonikām jeb blumīzerim. Ir sagadījies, ka katras grupas sastāvā ir pa mūziķim, kas pārvalda šo instrumentu un sesijas nosaukums uzprasās pats par sevi - «Harmonica Jam Session».

Paralēli festivāla koncertiem Blūza kinozālē tiks rādītas videofilmas par blūzu un džezu. Būs apskatāma arī tematiska fotoizstāde. Apmeklētāju ērtībai darbosies arī ēdināšanas un dzirdināšanas punkti. Turpinot tradīcijas, arī šogad apmeklētājiem tiks piedāvāts uz īstas uguns gatavots autentisks plovs. Ēdināšanas kompānija ir izgatavojusi arī īpašu grilu, uz kura tiks gatavots lasis norvēģu gaumē. Ir padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām: transporta novietošanai ir rezervētas vietas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā ir rezervētas sēdvietas un ērta piekļūšana ar ratiņkrēslu.

Biļetes var nopirkt Biļešu servisa interneta veikalā un 200 tirdzniecības punktos Latvijā. Biļetes cena iepriekšpārdošanā 8 Ls. Biļetes cena pasākuma dienā 12 Ls. Mūzikas skolu audzēkņiem – ieeja Blūza svētkos bez maksas. ISIC kartes īpašniekiem biļetes būs pieejamas ar atlaidi. Siguldas ID karšu īpašniekiem līdz 1. jūlijam ir iespējams iegādāties biļeti par īpašu cenu 4 Ls. Biļetes nopērkamas Siguldas pilsētas kultūras namā Pils ielā 10. Maršrutā Rīga-Sigulda-Rīga tiks norīkoti autobusi. Biļetes būs pieejamas tikai iepriekšpārdošanā, kas tiks sākta 1. jūlijā.

Festivālu organizē Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi.

www.facebook.com/SiguldaBlues

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu