«Austra» izdod otro albumu «Olympia» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādas jaunā viļņa grupa, kura atcēla savu dalību «Positivus» festivālā, bet vēlāk to kompensēja ar uzstāšanos Vecgada vakarā koncertzālē «Palladium», laidusi klajā jaunu studijas albumu «Olympia». Atgādinām, ka grupas «Austra» vokāliste un taustiņinstrumentāliste ir Toronto latviete Keitija Štelmane (Katie Stelmanis) un Austra ir viņas otrais vārds.

«Olympia» ir Austras otrais albums. Tāpat kā debijas albumu «Feel It Break», to klajā laiž prestižā ierakstu kompānija «Domino Records».

Grupa ir paziņojusi, ka tās jaunrade ir vairāk vērsta uz ritmisku deju mūziku, lai gan vēl arvien tā tiek uzskatīta par «drūmu», vēsta Kanādas latviešu laikraksts «Latvija Amerikā».

Par to katrs var spriest pats, noklausoties jaunā albuma pirmo singlu «Home».

Grupa šovasar plāno doties plašā koncerttūrē pa Eiropu un ASV.

«Savas latviskās saknes grupas dibinātāja Keitija Štelmane atklāj grupas nosaukumā «Austra», dodot tai savu otro vārdu un līdz to arī seno latvisko svētību,» norāda Kanādas latviešu laikraksts.

«Austra» 2011.gada Vecgada vakarā uzstājās Rīgā koncertzālē «Palladium».

Mūzikas kritiķi grupas debijas albumu «Feel It Break» novērtējuši ļoti atzinīgi. Albums tika nominēts «Polaris» balvai, kas ir Kanādas ekvivalents britu «Mercury» mūzikas balvai. Laikraksts «Toronto Star» un žurnāls «New York» atzina «Feel It Break» par 2011.gada labāko albumu.

Austra ir akadēmiski skolota mūziķe un operdziedātāja. Desmit gadu vecumā viņa iestājās Kanādas Bērnu operas korī (Canadian Children's Opera Chorus), apguva vijoles, klavieru spēli, studēja operu. Tomēr, kā atklāj pati dziedātāja, dziļi sirdī viņa vēlējusies radīt «classical music with really f—— up, distorted, crazy s— on there» («klasisko mūziku ar mūsdienīgiem elementiem»). Kad Austras dzīvē ienāca elektroniskā mūzika, tad Pučīni operas ārijas viņa drīz vien nomainīja pret «Nine Inch Nails» diskiem, ieplūda Toronto neatkarīgās mūzikas vidē (dzirdama vienā no «Fucked Up» albumiem, sadarbojusies ar Ovenu Paletu) un izveidoja pati savu grupu «Austra».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu