Tapusi filma par leģendāro klubu «CBGB»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Publiskots režisora Randala Milera (Randall Miller) filmas «CBGB» reklāmas rullītis, kurā režisors stāsta par leģendāro «CBGB’s» mūzikas klubu Boverī ielā Manhetenā.

Kluba «CBGB’s» dibinātāju Hiliju Kristelu (Hilly Kristal) filmā atveido aktieris Alans Rikmans (Alan Rickman).

Kristels atvēra «CBGB’s» klubu 1973. gadā. Lai gan kluba nosaukums bija populārās mūzikas stilu «country», «bluegrass» un «blues» nosaukumu saīsinājums, klubs kļuva slavens kā pankroka mājvieta, kur savus pirmos koncertus sniedza «Ramones», «Television», «Blondie», «Talking Heads», Petija Smita un daudzi citi Ņujorkas mūziķi.

«CBGB’s» klubs darbojās līdz 2006. gada rudenim, kad nesaskaņu dēļ ar mājas īpašniekiem Kristels bija spiests klubu slēgt. Pēdējo koncertu klubā sniedza Petija Smita, kuras trīsarpus stundu ilgo uzstāšanos noskatījās daudzi pazīstami Ņujorkas mūziķi, aktieri un mākslinieki. Atstājot telpas, Hilijs Kristels izvāca daudzus raksturīgus «CBGB’s» interjera elementus, tostarp bāru letes un skatuvi, lai atjaunotu klubu tā oriģinālajā izskatā Lasvegasā. Diemžēl Kristels nepaguva īstenot šo plānu.

2007. gadā Kristels 75 gadu vecumā mira ar plaušu vēzi.

Filma kinoteātros nonāks 1. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu