Kardiologi: Mūzikas klausīšanās nāk par labu sirdij

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Jaunā pētījumā pierādīts, ka mūzikas klausīšanās uzlabo sirds veselību. Eiropas Kardiologu biedrības ikgadējā kongresā Amsterdamā prezentētajā pētījumā atklājies, ka mūzika paātrināja sirds slimnieku atveseļošanos. Turklāt kardiologi uzskata, ka jebkurš cilvēks tādā veidā var uzlabot sirds veselību, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Trīs nedēļas ilgajā eksperimentā piedalījās 74 cilvēki, kuri tika sadalīti trīs grupās. Pirmās divas grupas sportoja, un vienai no tām ik dienu pusstundu bija jāklausās mūzika pēc savas izvēles. Trešā grupa nenodarbojās ar sportu, bet vienkārši klausījās mūziku.

Grupai, kura gan sportoja, gan arī klausījās mūziku, ievērojami uzlabojās sirdsdarbība, kā arī par 39% pieauga spēja nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

Grupa, kura tikai sportoja, kļuva par 29% sportiskāka, kamēr tie, kuri tikai klausījās mūziku, par 19%.

Nišas universitātes Kardioloģijas institūta pārstāvis norādīja, ka mūzikas žanrs nav svarīgs. «Kad klausāmies mūziku, kas mums patīk, smadzenes izdala endorfīnus, un tas uzlabo kardiovaskulāro veselību. Nav tādas «labākās mūzikas» ikvienam - galvenais, lai cilvēkam tā patīk un sagādā tam prieku,» viņš sacīja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu