Top10: Jauno albumu «strīmi» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā likums, nedēļu vai divas pirms jauna albuma izdošanas, tas kaut kādā mistiskā veidā (sūce rūpnīcā, caurums mūzikas kritiķu vai radio dīdžeju somā) nelagāli tiek «nopludināts» globālajā tīmeklī, bieži vien nemāsterēts vai saturiski nepilnīgs. Tiklīdz tas ir noticis, mākslinieki zibenīgi cenšas reaģēt un pilnīgi oficiāli sāk straumēt jeb «strīmot» (stream, - angliski) savu izloloto plati, lai vismaz šādi apturēti nelegālo albuma kopiju izplatīšanos. Albumu strīmi pēdējos gados kļūst ikdienišķa prakse un šī nedēļa, iespējams, ir viena no ražīgākajām. Lūk, top 10 pavisam svaigas plates, kuras šonedēļ ikviens bez makas var klausīties savā datorā.

Icona Pop «This Is... Icona Pop» (izdošanas datums 24.09.)

Zviedru meiteņu duets «Icona Pop» (Caroline Hjelt un Aino Jawo) ar deju grāvēju «I Love It» šogad (kaut dziesma jau izdota 2012.gadā) ir kļuvis par zviedru mūzikas karstāko eksporta preci. Pēc ilgas gaidīšanas šonedēļ gaumes noteicējs - portāls «Pitchfork» pilnā garumā straumē dueta debijas ierakstu «This Is... Icona Pop». Atzīmē šo albumu, varbūt kādā piektdienas ballīte tas lieti noderēs!


Kings Of Leon «Mechanical Bull» (izdošanas datums 24.09.)

Pēdējo gadu lielākā ASV rokgrupa mp3 veikalā «iTunes» (smarturl.it/KOLstream) no pirmdienas sākusi straumēt savu seso studijas plati «Mechanical Bull». Jaunais albums seko 2010. gada platei «Come Around Sundown», kas ASV pārdota 727 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Kings Of Leon
Kings Of Leon Foto: Publicitātes foto

Elvis Costello & The Roots «Wise Up Ghost» (izdošanas datums 17.09.)

17.septembrī klajā nācis interesants muzikāls projekts - albums «Wise Up Ghost», ko kopīgi radījuši britu postpanka leģenda Elviss Kostello (Elvis Costello) un Filadelfijas dzīvā hiphopa grupa «The Roots». Šonedēļ albumu pilnīgi legāli bez maksas iespējams noklausīties bezpeļņas organizācijas «National Public Radio» (NPR - www.npr.org) mājas lapā.

Chvrches «The Bones Of What You Believe» (izdošanas datums 24.09.)

Glāzgova un sintīpops. Šķietami neierasta kombinācija, bet tieši šie trīs skoti - Aiens Kuks (Iain Cook), Martins Dohertijs (Martin Doherty) un apburošā Lorena Meiberija (Lauren Mayberry) ir elektroniskās popmūzikas jaunākais «karstais vārds». Grupa CHVRCHES (izrunā kā «churches») gada sākumā iekļuva BBC «Sound of 2013» potenciālo muzikālo atklājumu top5 un ar atsevišķiem lieliskiem singliem un pārliecinošu koncertizpildījumu lēnām, bet pamatīgi būvē sev uzticamu fanu bāzi. Pagājušogad CHVRCHES iesildīja populāro projektu «Passion Pit», šogad - «Depeche Mode». Debijas albums no pirmdienas klausāms «NPR» mājas lapā.

Au Revoir Simone «Move In Spectrums» (izdošanas datums 24.09.)

Turpat «NPR» mājas lapā šonedēļ iespējams arī baudīt Bruklinas, Ņujorkas meiteņu trio «Au Revoir simone» jauno plati.

Mazzy Star «Seasons Of Your Day» (izdošanas datums 24.09.)

2011.gadā, visu svēto dienā jeb Helovīnā (Halloween) klajā nāca (digitāli) jauns Santamonikas apvienības «Mazzy Star» divu dziesmu singls, kas bija pirmais grupas ieraksts kopš 1996.gada. Toreiz vēl tikai baumu līmenī izskanēja informācija, ka «Mazzy Star» dziedātāja Houpa Sandovala (Hope Sandoval) un ģitārists Deivids Robaks (David Roback) nolēmuši ierakstīt arī veselu albumu. Šogad tas ir noticis un jauno plati var noklausīties «NPR» mājas lapā un arīdzan «Guardian» ziņu portālā

«Mazzy Star» ir viena no spilgtākajām 1990.gadu amerikāņu neatkarīgās mūzikas grupām. Grupa izdevusi trīs studijas albumus, pārdodot vairāk nekā miljonu 1993.gada albuma «So Tonight That I Might See» kopiju. Grupas pēdējais albums «Among My Swan» tika izdots 1996.gadā. Vēlāk Houpa Sandovala izdeva divus soloalbumus.

Frankie Rose «Herein Wild» (izdošanas datums 24.09.)

Amerikāņu dziedātājas un komponistes Frenkijas Rousas (Frankie Rose) debija «Interstellar» pagājušogad kļuva par vienu no TVNET mēneša albumiem. Šonedēļ «PItchfork» piedāvā noklausīties Bruklinas mūziķes jauno plati, kas oficiāli tiks izdota tikai jaunnedēļ.

Vairākus gadus Frenkija Rousa muzicējusi citu «rožu» ēnā - viņa spēlējusi bungas un arī ģitāru indīpanka/twee, shoegaze meiteņu trio «The Vivian Girls», «Crystal Stilts», bijusi tūres mūziķe «Dum Dum Girls».

Placebo «Loud Like Love» (izdošanas datums 16.09.)

Britu rokgrupa «Placebo», kas Rīgā uzstājusies veselas trīs reizes, šonedēļ pie klausītājiem atgriežas ar septīto studijas plati «Loud Like Love», kuru iespējams noklausīties izdevuma «The Rolling Stone» mājas lapā.

MGMT «MGMT» (izdošanas datums 17.09.)

«Time to Pretend» hita zvaigznes - Endrjū Vanvaingardena (Andrew Vanwyngarden) un Bena Goldvasera (Ben Goldwasser) duets no Bruklinas, Ņujorkas MGMT straumē savu jauno plati «MGMT» mūzikas servisā «Rdio».

Jesu «Every Day I Get Closer to the Light From Which I Came» (izdošanas datums 23.09.)

Britu postmetāla kolektīvs «Jesu» vietnē «Pitchfork» straumē savu piekto studijas plati.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu