«Placebo» par jauno opiju tautai - tehnoloģijām (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ (17.09.) klajā nāk britu alternatīvā roka trio «Placebo» septītais studijas albums «Loud Like Love», kurā grupas līderis Braiens Molko (Brian Molko) turpina apdziedāt pusaudžiem tuvās seksualitātes un sociālo mediju izraisīto problēmu tēmas.

Albums seko pirms četriem gadiem izdotajam ierakstam «Battle for the Sun» (skat. recenziju) un turpina pietiekoši tradicionāla alternatīvā, melodiskā roka kursu.

Pirmais plates vēstnesis ir «Too Many Friends», kas atsedz sociālo tīklu radīto vientulības realitāti. Dziesmai tapis arī intersants videoklips, kura režisors ir irāņu kino meistars Samans Kešavarzs.

«Šī dziesma nav protests pret sociālajiem medijiem,» kādā intervijā skaidro Molko. «Tas ir neliels stāsts par sociālo atsvešināšanos. Tiesa, es

uztraucos, ka tehnoloģijas strauji ieņem reliģijas vietu un kļūst par jaunu opiju tautai,

bet vienlaikus mēs nevaram vainot pašas tehnoliģijas - problēma ir cilvēkos. Beigu beigās - ieroči nenogalina cilvēkus, to dara paši cilvēki.»

«Placebo» pamatsastāvs, kas jau otro albumu ir nemainīgs – beļģu/amerikāņu izcelsmes solists Braiens Molko, zviedru izcelsmes ģitārists Stefans Olsdāls (Stefan Olsdal) un amerikāņu bundzinieks Stīvens Forests (Steven Forrest) pēc jaunā albuma izdošanas dosies pasaules koncerturnejā, kura pirmā pieturvieta, starp citu, ir «Torwar» arēna Varšavā 12. novembrī. Uz šo koncertu Latvijā tiek organizēts fanu reiss.

Albumu iespējams noklausīties mūzikas straumēšanas servisā «Spotify», izdevuma «The Rolling Stone» mājas lapā u.c.

Placebo "Loud Like Love"
Placebo "Loud Like Love" Foto: Publicitātes foto

Atgādinām, ka grupa «Placebo» Rīgā uzstājusies trīs reizes.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu