Frenkija Rousa turpina ar «Herein Wild»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ, 7. oktobrī, klajā nācis amerikāņu dziedātājas un komponistes Frenkijas Rousas (Frankie Rose) jaunais albums «Herein Wild» (Fat Possum Records), kas seko pagājušā gada debijas platei, TVNET rubrikas «Mēneša albums» ierakstam «Interstellar».

Kā pirmais vēstnesis no albuma izdots melodiskais 1980.gadu indī singls «Sorrow», kas atgādina kaut no 1980.gadu beigu «The Cure» un 90.gadu «Ocean Blue».

Vairākus gadus šobrīd 34 gadus vecā Frenkija Rousa muzicējusi citu mūziķu ēnā - viņa spēlējusi bungas un arī ģitāru indīpanka/twee, shoegaze meiteņu trio «The Vivian Girls», «Crystal Stilts», bijusi tūres mūziķe «Dum Dum Girls». Kalifornijā viņas pirmā grupa bija «Shit Storm», kas tagad saucas «Grass Widow» (ierakstus izdod izdevniecība «Kill Rock Stars») u.c. 2010.gadā, sapratusi, ka vairs nespēj izturēt slodzi, spēlējot divās grupās vienlaicīgi (SXSW konferencē trīs dienās viņa nospēlējusi 13 koncertus), kā arī sapratusi, ka bungu klapēšana viņai ir apnikusi, Rousa nolēma spert solīti tuvāk skatuves centram un laida klajā pati savas grupas «Frankie Rose and the Outs» debijas plati. Šajā ierakstā Rousa jau pamazām attālinājās no raupjās šūgeiza/tvīpopa estētikas un devās tuvāk popmūzikai. Tomēr fakts, ka tā ir grupa, vēl ilustrē Rousas nedrošību un vēlmi patverties «aiz grupas sienas». Diemžēl arī komerciāli albums neguva panākumus, atšķirībā no minētā «Interstellar».

Jaunais albums «Herein Wild» tapis īsākā laika posmā nekā «Interstellar». Daudzus dziesmu vārdus Rousa radīja turpat uz vietas ierakstu studijā.

Muzikāli ieraksts turpina «Interstellar» idejas, daudz aizņemoties no 1980.gadu indīmūzikas - «The Smiths», «The Cure» u.c.

Foto: Publicitātes foto



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu