Šovakar Rīgā koncertēs Mireija Matjē (28)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

8.martā hallē «Arēna Rīga» ar visām sievietēm veltītu muzikālu programmu viesosies viena no šarmantākajām un pasaulē populārākajām francūzietēm - Mireija Matjē (Mireille Mathieu). Koncertā izskanēs brīnišķīgu dziesmu izlase - dziedātāja izpildīs tādas kompozīcijas kā «Ciao Bambino Sorry», «Non Je Ne Regrette Rien», «La Paloma Adieu», «Der Pariser Tango», «Santa Maria De La Mer» un daudzas citas, informē «Makroconcert» pārstāve Inese Keiša.

Mireija Matjē dzimusi 1946.gadā Aviņonā. Pēc uzvaras kādā no dziedāšanas konkursiem, 19 gadus vecā Mireija tika uzaicināta piedalīties tolaik slavenā televīzijas šovā, kas pārvērta viņas dzīvi. Visa Francija acumirklī iemīlēja jauno dziedātāju, kuras balss un degsme tik ļoti atgādināja melomānu dievināto Edīti Pjafu. Dažu mēnešu laikā Mireija Matjē Francijā sasniedza galvu reibinošu popularitāti. Viņas pirmās ierakstītās dziesmas «C’est ton nom» un «Mon credo» nokļuva par hitparāžu virsotnēs ne vien dzimtenē, bet arī vairākās citās Eiropas valstīs. Jau divdesmit gadu vecumā Mireija bija kļuvusi par Francijas simbolu un vēstnieci pasaulē, koncertējot un gūstot lieliskus panākumus Japānā, Ķīnā, ASV un pat Padomju Savienībā.

Dziedātājas popularitāte ārpus dzimtenes ir fenomenāla – neviens cits Francijas mūziķis ārzemēs nav saņēmis tik daudz zelta un platīna disku kā Mireija Matjē. Savas ilgstošās muzikālās karjeras laikā viņa izdevusi vairāk kā 70 veiksmīgu albumu.

2008. gadā pēc ilgāka pārtraukuma dziedātāja atsāka aktīvu koncertdarbību. Jau pirmās uzstāšanās pierādīja, ka publika visā Eiropā joprojām dziedātāju atceras un no sirds mīl viņas daiļradi. 2010. gada rudenī Mireija Matjē pirmoreiz viesojās Latvijā, pulcējot vairāk kā 5000 skatītāju. Aizvien katrs viņas koncerts ir notikums, un katra izpildītā dziesma ir leģendāra. Par to vēlreiz pārliecināsimies 8.martā Rīgā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās. To cena - sākot no 20 Ls.

Dziedātāja Mireija Matjē uzrunā klātesošos preses konferencē Francijas vēstniecībā par savu koncertu "Arēnā Rīga" un Frankofonijas nedēļas atklāšanu
Dziedātāja Mireija Matjē uzrunā klātesošos preses konferencē Francijas vēstniecībā par savu koncertu "Arēnā Rīga" un Frankofonijas nedēļas atklāšanu Foto: Ieva Lūka/LETA
Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu