Tīna Tērnere atteikusies no ASV pilsonības (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu dziedātāja Tīna Tērnere (Tina Turner), kas kopš 1994.gada dzīvo Šveicē, ir atteikusies no ASV pilsonības, trešdien ziņoja laikraksts «Washington Post».

73 gadus vecā Tērnere oktobrī ASV vēstniecībā Bernē parakstīja paziņojumu par atteikšanos no ASV pilsonības, ziņoja laikraksts, atsaucoties uz šīs vēstniecības ziņojumu.

Tērnere aprīlī ieguva Šveices pilsonību. Jūlijā viņa apprecējās ar vācu ierakstu producentu Ervīnu Bahu, ar kuru viņai jau 27 gadus ir romantiskas attiecības.

Tērnere, kuras īstais vārds ir Anna Meja Buloka, dzīvo gleznainā Šveices ziemeļu pilsētā Kisnahtā Cīrihes ezera krastā. Viņa ieguva Šveices pilsonību, veiksmīgi nokārtojot pārbaudījumu, kas ietvēra zināšanas par Šveices vēsturi un vācu valodas prasmi, jo vācu valoda ir oficiālā tajā Šveices daļā, kur viņa dzīvo.

ASV ir viena no nedaudzajām pasaules valstīm, kas pieprasa deklarēt un maksāt ienākumu nodokli arī saviem pilsoņiem, kas pastāvīgi dzīvo ārzemēs.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu