Rīgā elektroniskās mūzikas projekts «Bonobo» (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau decembra sākumā Latvijas sociālos tīklus aplidoja pārsteidzoša ziņa - mūziķa Saimona Grīna (Simon Green) projekts «Bonobo» sava piektā un līdz šim veiksmīgākā albuma «The North Borders» koncertturnejas ietvaros pirmo reizi viesosies Rīgā. Koncerts, kuru projekts sniegs pilnā sastāvā, notiks trešdien, 19. februārī koncertzālē «Palladium».

«Bonobo» aicina doties pārpasaulīgā, dažādu kultūru sajaukuma caurvītā downtempo elektroniskās mūzikas ceļojumā. Ar 2001. gadā izdoto debijas albumu «Animal Magic», kam sekoja tikpat veiksmīgais «Dial M for Monkey» (skat. recenziju), brits ar sev raksturīgo žanru sajaukumu jau bija iemantojis kritiķu un fanu atzinību. Gluži tāpat notika ar arfas piesātināto singlu «Ketto» un trešo albumu «Days to Come», kas radio BBC1 2006. gada «Worldwide Awards» tika atzīts par gada labāko albumu.

Saimons Grīns jeb «Bonobo» šobrīd ir mūziķa karjeras augstākajā punktā. 2012. gada albums «Black Sands» ir grupas labākais sasniegums; tehniski nevainojams ieraksts, kas apvieno Grīna unikālo melodiju veidošanas talantu un satriecošus elektroniskās mūzikas elementus, basu un bungas.

«Black Sands» tika izpārdots vairāk nekā 150 tūkstošos kopiju visā pasaulē, un kopš tā izlaišanas «Bonobo» ar grupu koncertējis un pārsteidzis klausītājus, dzīvajā izpildot hipnotizējošas albuma dziesmu pagarinātās versijas. Viņa koncerti Londonas «Roundhouse» un «The Forum» tika izpārdoti un ASV koncertturnejā grupa uzstājās 22 pilsētās, no Ešvilas (Ashville) līdz Ņujorkai. «Bonobo» mūzika «Last FM» atskaņota vairāk nekā 16 miljonus reižu, un mūziķa «Facebook» kontam pievienojušies vairāk nekā 301 tūkstotis sekotāju.

2013. gada pavasarī «Bonobo» laida klajā savu piekto albumu «The North Borders», ar kuru tika sperts nopietns solis grupas mūzikas attīstībā - tajā jūtama pašsaprotama izaugsme, kā arī sadzirdamas «Black Sands» albumam raksturīgās elektroniskās skaņu virāžas.

«The North Borders» koncertturneja tika sākta līdz ar albuma iznākšanu. «Bonobo» un viņa grupa nupat beigusi koncertēt Ziemeļamerikā un Jauno gadu plāno sagaidīt Austrālijā. Janvārī pēc neliela pārtraukuma grupa atkal atgriezīsies Eiropā.

Vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku jau ir apmeklējuši «The North Borders» turnejas koncertus.

Iesildītājs - «Brokenchord»

Grīnam ir svarīgi, ka koncertus Rīgā un Viļņā iesildīs kāda no vietējām grupām. Organizatori māksliniekam piedāvāja Baltijas vietējā mēroga zvaigznes, tostarp «Astro’n’out» un «Instrumentus». Savu iesildītāju «Bonobo» izvēlējās vienpersoniski, un izvēle krita par izaicinājumu tādai mazpazīstamai grupai kā «Brokenchord», kas ir pārsteigums pat Lietuvas mūzikas skatuvei.

***

Biļetes TICKETPRO kasēs un www.ticketpro.lv.

www.bonobomusic.com

Klausies "Youtube"

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu