Beidzot! Atbrīvotas abas «Pussy Riot» dalībnieces (35)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Abas pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces - Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova pirmdien dažus mēnešus pirms termiņa beidzot atbrīvotas no ieslodzījuma pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludinātās amnestijas, kas attiecās uz aptuveni 20 000 notiesāto. Abas atbrīvotās «Pussy Riot» dalībnieces otrdien uz brīdi satikās Krasnojarskas lidostā, un, satiekoties, abas sirsnīgi apskāvās.

Tolokoņņikova sacīja, ka viņa vēlas vismaz nedēļu pavadīt Krasnojarskā ar savu vecmāmiņu, savukārt Aļohina pēc tikšanās izlidoja uz Maskavu.

Gan Totokoņņikova, gan Aļohina amnestiju jau nodēvēja par Kremļa sabiedrisko attiecību triku, Aļohinai norādot, ka viņa labprātāk būtu izcietusi vēl atlikušos dažus mēnešus piespriestā soda, taču viņai netika dota šāda iespēja.

Tolokoņņikova, Aļohina un vēl viena pankgrupas dalībniece - Jekaterina Samuceviča - 2012.gada augustā tika notiesātas par huligānismu, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Tolokoņņikova pēc atbrīvošanas no kolonijas Krasnojarskas reģionā veltīja asu kritiku Krievijas cietumu sistēmai un paziņoja, ka visa valsts ir uzbūvēta kā kolonija.

«Kolonijas un cietumi ir valsts seja,» norādīja Tolokoņņikova, piebilstot, ka tieši tādēļ ir būtiski mainīt ieslodzījumu vietas, lai varētu mainītu visu Krieviju.

Tolokoņņikova sacīja, ka viņa un Aļohina strādās pie projekta, kura centrā būs ieslodzīto tiesības, savā darbā izmantojot pieredzi, kas gūta pavadot cietumā gadu un desmit mēnešus.

«Es neuzskatu šo laiku par izšķiestu. Es guvu unikālu pieredzi, kas ļaus vieglāk patiesi iesaistīties cilvēktiesību darbā. Es kļuvu vecāka, es redzēju valsti no iekšpuses, es redzēju šo totalitāro mašīnu, kāda tā ir,» uzsvēra Tolokoņņikova, piebilstot, ka viņas uzskati kopš notiesāšanas nav mainījušies.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu