Gaidāmi jauni Sepultura un Napalm Death albumi (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārie angļu grindcore pamatlicēji Napalm Death un Brazīlijas thrash metal vienība Sepultura šogad plāno izdot jaunus albumus.

Napalm Death jaunais studijas veikums "Time Waits For No Slave" veikalu plauktos nonāks jau 2.februārī mūzikas izdevniecības "Century Media" apgādā. Grupas basģitārists Šeins Emburijs (Shane Embury) atklājis, ka jaunajā diskā grupa vairāk pievērsusies eksperimentiem.

"Lai arī mēs esam visnotaļ ekstrēma grupa, domāju, ka katrs mūsu ieraksts izklausās nedaudz citādāk," viņš komentē. "Šoreiz ir mazliet vairāk eksperimentu."

Iepriekšējais grupas albums "Smear Campaign" datējams ar 2006. gadu.

Napalm Death dibināta 1982.gadā Birmingemā, vairākus pirmos savas pastāvēšanas gadus pieturējās pie jau pārbaudītajiem un atstrādātajiem "heavy metal" standartiem, taču 80. gadu vidū savā mūzikā sāka iepīt "thrash metal" un "hardcore" elementus, kas tai laikā bija kas nedzirdēts.

Galu galā eksperimenti vainagojās ar īpatnēja, līdz šim nebijuša mūzikas stila rašanos, ko varētu raksturot kā īsu ekstrēmas skaņas triecienu, tas savukārt papildināts ar dēmonisku balsi un sociāli politiskiem tekstiem. Šo stilu grupa nosauca par grindcore.

Tieši pirms diviem gadiem - 2007. gada 22. janvārī grupa uzstājās Rīgā klubā "Melnā piektdiena".

<b>Sepultura</b>

Savukārt brazīliešu rokgrupa Sepultura pabeigusi savu 11. studijas albumu "A-Lex". Tas būs otrais konceptuālais ieraksts Sepultura karjerā pēc 2006. gada albuma "Dante XXI", kura tēma bija Dantes "Dievišķā komēdija". "A-Lex" ir radīts, iespaidojoties no Entonija Bērdžesa romāna "Mehāniskais apelsīns". Ieraksts, kas nāks klajā 23. janvārī, būs pirmais Sepultura albums ar jauno bundzinieku Džīnu Dolabelu, kurš pirms nepilniem trīs gadiem nomainīja Igoru Kavaleru.

Albums "Trama" studijā Sanpaulu tika pabeigts rekordīsā laikā – lai ierakstītu 18 kompozīcijas, kas sakārtotas četrās tematiskās daļās, grupai bija nepieciešami tikai trīs mēneši. Nekad agrāk Sepultura neesot ierakstījuši albumu tik īsā laikā.

Sepultura pirmsākumi meklējami tālajā 1982. gadā, un tās dibinātāji bija Max Cavalera (ģitāra un balss), viņa jaunākais brālis Igor Cavalera (bungas), Walter Silva, Paulo Pinto (bass), un Jairo Guedes (ģitāra).

Atgādinām, ka 2007. gada 21.jūlijā Rīgā "Sapņu fabrikā" varējām skatīt klātienē šo kolektīvu, tiesa, stipri mainītā sastāvā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu