Bosa «Lielās cerības» iekaro britu salas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu proletariāta dziesminieka Brūsa Springstīna (Bruce Springsteen) jaunais albums «High Hopes» (Columbia Records) iekarojis Apvienotās Karalistes albumu topa 1. vietu, ziņo «nme.com». Šis ir jau desmitais numur viens panākums Bosa karjerā.

Līdz ar to Brūss Springstīns apsteidz tādus māksliniekus kā Deivids Bovijs, Maikls Džeksons, «ABBA» un «Queen», kuriem ir pa deviņiem šādiem numur viens britu salās. Un nostāda līdzās Robijam Viljamsam, «U2» un «The Rolling Stones», svētdien ziņo «Official Charts Company».

Kopumā šis ir Bosa 18. studijas albums, kas seko 2012. gada «Wrecking Ball». Tajā piedalās arī vairāki grupas «E Street Band» dalībnieki, kā arī amerikāņu alternatīvās mūzikas «Rage Against The Machine» ģitārists Toms Morello (Tom Morello), kura ģitāras spēle dzirdama astoņās dziesmās. Morello «E Street Band» pievienojās 2013. gada martā, aizstādams Stīvu van Zandtu, un kļuva par Springstīna mūzu, kā pats viņš raksturo Morello radošo pienesumu.

Albumā dzirdamas arī saksofonista Klarensa Klemonsa (Clarence Clemons), kas nomira 2011. gadā, un taustiņinstrumentālista Denija Federiči (Danny Federici), kas nomira 2008. gadā, agrāk iespēlētas partijas. «Tas ir viens no mūsu labākajiem neizdotajiem muzikālajiem materiāliem,» komentē pats Boss.

Albums ierakstīts Ņūdžersijā, Losandželosā, Atlantā, Austrālijā un Ņujorkā.

Rīgas viešņa Elija Goldinga ar 2012. gada plati «Halcyon» ir šonedēļ numur 2, bet amerikāņu popdīvas Bejonsē (Beyoncé) negaidīti izdotais ieraksts «Beyonce» numur 3.

Tikmēr amerikāņu mūziķis un producents Farels Viljamss (Pharrell Williams) Apvienotās Karalistes singlu topā ar jaunāko dziesmu «Happy» salgabājis 1. vietu, pārdodot jau 500 000 pozitīvi lādētā singla kopiju. «Happy» iekļauta animācijas filmas «Despicable Me 2» («Nejaukais es 2») skaņu celiņā.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu