Rīgas Domā koncertēs amerikāņu mūziķis Pīters Broderiks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

18. martā plkst.19 Rīgas Domā notiks amerikāņu mūziķa Pītera Broderika (Peter Broderick) koncerts, kurā piedalīsies arī «Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets un Emīla Dārziņa jauktais koris. Kā informēja «Mans Doms» projekta vadītājs Gatis Vectirāns, visi ienākumi no nopirktajām koncerta biļetēm tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas «Ar degsmi par brīvu Latviju» izveidei.

Amerikāņu dziesminieks Broderiks, kurš veiksmīgi darbojies dāņu indīroka grupā «Efterklang» un turpina papildināt savu soloalbumu skaitu, Latvijā koncertēs otro reizi.

Broderiks stāstīja, ka šajā koncertā viņam pirmo reizi būs iespēja izpildīt vairākas dziesmas no sava pirmā albuma «Float». Vakara pirmajā daļā izskanēšot pieci «Float» albuma skaņdarbi, bet otrajā daļā tiks atskaņotas vairākas jaunas vokālās mūzikas kompozīcijas, kuras Broderiks izpildīs kopā ar kori un stīgu kvartetu. Uzstāšanos Rīgas Domā kopā ar Latvijas mūziķiem Broderiks uzskata par neatkārtojamu izdevību.

Broderiks darbojas ļoti plaša spektra muzikālajos virzienos. Mākslinieks ir veidojis skaņdarbus gan elektroakustiskajā un eksperimentālajā, gan folkmūzikas, akadēmiskajā un «ambient» žanrā. Broderiks veidojis skaņu celiņus arī filmām un dejas izrādēm. Mūzikas pazinēji stāsta, ka Broderika muzikālajam skanējumam raksturīgs nepiespiests, romantisks un atmosfērisks pieskāriens - katrs viņa skaņdarbs esot kā neverbāla saruna ar mūziku.

Biļetes nopērkamas iepriekšpārdošanā «eKase.lv» un Rīgas Doma kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu