«Pussy Riot» dalībniecēm Sočos uzbrūk kazaki (video) (102)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Decembrī no cietuma atbrīvotās krievu pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina trešdien Sočos nonākušas sadursmē ar kazakiem, kad mēģinājušas uzstāties pilsētas centrā, paziņojušas abas dalībnieces. Grupa publicējusi arī jaunu videoklipu «Putins iemācīs tevi mīlēt dzimteni».

Tolokoņņikovas vīrs Pjotrs Verzilovs tviterī informēja, ka kazaki lamājuši viņas, situši ar pātagām un pūtuši piparu gāzi.

Pati Tolokoņņikova tviterī norādīja, ka viņa un Aļohina mēģinājušas uzstāties ar dziesmu «Putins iemācīs tevi mīlēt dzimteni» (skat. video).

«Pussy Riot uzbruka kazaki, sita (..) un izsmidzināja piparu gāzi,» norādīja Tolokoņņikova.

Aļohina tviterī ievietojusi savu fotogrāfiju, kurā viņai uz krūtīm redzami vairāki nobrāzumi. Tolokoņņikova un Aļohina devušās uz slimnīcu, lai saņemtu medicīnisko palīdzību.

Jau vēstīts, ka vakar abas «Pussy Riot» dalībnieces Sočos tika arestētās aizdomās par zādzību. Pēc nopratināšanas viņas tika atbrīvotas.

Tolokoņņikovas sniegtā informācija liecina, ka viņas ar Aļohinu Sočos uz vairākām stundām tikušas aizturētas arī svētdien un pirmdien.

«Putins iemācīs tevi mīlēt dzimteni»

Dziesma un video ir jauns manifests, kas vērsts pret Vladimiru Putinu. Dziesmā kritizēta olimpisko spēļu rīkošana un nopelts cilvēktiesību stāvoklis Krievijā. Tas ir pirmais mūzikas videoklips, kuru abas grupas dalībnieces radījušas kopš atbrīvošanas no apcietinājuma.

Dziesmas tekstā grupas dalībnieces piemin apcietinājumā esošos aktīvistus.

«Cietuma nometnēs viņi tev iemācīs, kā raudāt un kā paklausīt/ Salutē bosiem,» teikts dziesmas tekstā. «Putins iemācīs tevi mīlēt dzimteni.»

2012.gada augustā Maskavas tiesa par huligānismu piesprieda Aļohinai, Tolokoņņikovai un Jekaterinai Samucevičai divu gadu cietumsodu.

Izskatot apelācijas prasību 2012. gada 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Tomēr, pamatojoties uz Putina izsludināto amnestiju, kas attiecās uz aptuveni 20 000 notiesāto, pērnā gada nogalē dažus mēnešus pirms termiņa tika atbrīvotas arī Tolokoņņikova un Aļohina.

Komentāri (102)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu