Rīgā koncertēs «Thisquietarmy» no Kanādas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9.maijā Kaņepes Kultūras centrā Rīgā koncertu sniegs tumšās un smagnējās ģitārmūzikas mākslinieks «Thisquietarmy» no Kanādas, informē koncerta rīkotāji «SKYR». Atceroties iepriekšējos mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālus «Zemlika» Durbē, nesen tika pieteikta koncertu sērija «Zemlika atgādina». Proti, savulaik festivālā uzstājušos mūziķu un kolektīvu atgriešanās Latvijā. Pēc itāļu tumsnējā avangarda apvienības «Father Murphy» koncerta maijā Rīgā sekos šis - smagnēju ģitārmūzikas ainavu arhitekta, kanādieša «Thisquietarmy» koncerts.

«Thisquietarmy» ir mākslinieka Ērika Kvaha (Eric Quach) soloprojekts. Jau kopš 2005. gada ar šo segvārdu viņš cenšas atklāt arvien jaunus plašumus ģitāru, ambient un drone mūzikas pasaulē. Ērikam raksturīgi savā daiļradē iekļaut dažādu citu žanru ritmiskos zīmējumus un tekstūras - kaut ko no postpanka, drusciņ no shoegaze, krautroka un postroka, un brīžiem pat ļoti pamatīgas black un doom metal devas. Līdzīgi saviem domubiedriem, tautiešiem un radošajiem partneriem - Eidenam Beikeram (Aidan Baker)/duetam «Nadja», arī «Thisquietarmy» izdoto ierakstu daudzums mērāms vairākos desmitos, bet nospēlēto koncertu skaits - simtos.

Gan pēdējo viņa pilnasinīgo albumu «Hex Mountains», gan vairākus iepriekšējos ierakstus izdevusi cienījamā vācu neatkarīgā mūzikas izdevniecība «Denovali Records». Iespaidojies no māksliniekiem, ar kuriem gadu gaitā «Thisquietarmy» sadarbojies gan studijā, gan dalījis skatuvi koncertos («Year Of No Light», «Om», «Russian Circles» u. c.), «Hex Mountains» dzirdami vairāki viesmūziķi. Līdz ar to albumā saklausāmi dzīvo bungu dārdi, biezs un dūmakains bass un «raganīgi» ķērcieni, kam visam cauri joprojām vijas «Thisquietarmy» raksturīgie skaņu pavedieni.

)

Pirms diviem gadiem koncerts Durbē bija «Thisquietarmy» pirmā viesošanās Baltijā. Tagad, 2014. gada 9.maijā, gaidāma viņa atgriešanās.

Biļetes uz koncertu 9.maijā Kaņepes Kultūras centrā Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā - www.bezrindas.lv. Ņemot vērā koncerta norises vietas ietilpību, pārdošanā stingri ierobežots skaits biļešu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu