Midžs Jūrs uzstāsies Jelgavā, Rēzeknē un Cēsīs (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Novembra sākumā Latvijā uzstāsies skotu dziedātājs, komponists, ģitārists, producents un labdarības pasākumu organizētājs Midžs Jūrs (Midge Ure), informē «L Tips Agency» pārstāve Maija Tomkalne.

Tieši pirms četriem gadiem – 2010. gada rudenī – M.Jūra solokoncerts Ventspilī bija labi apmeklēts, un pēc tā saņemtās pozitīvās atsauksmes lika koncerta rīkotājiem apsvērt nodomu iepriecināt skatītājus arī citās Latvijas pilsētās. Rīkotāji ziņo, ka 6. novembrī Jelgavas kultūras centrā, 7. novembrī Latgales vēstniecībā «Gors» un 8. novembrī Vidzemes jaunajā koncertzālē «Cēsis» uz skatuves kāps Midžs Jūrs, lai sniegtu ieskatu «Ultravox», «Visage» un paša solokarjeras spilgtākajos mirkļos.

Lai arī Džeimss «Midžs» Jūrs (iesauku Knislis (Midge) Džeimss Jūrs «oficializē» par savu vārdu) mūziķa karjeru sāk jau 1972. gadā, pievienojoties grupai «Salvation», pa īstam viņa talants atplaukst grupās «Visage» un «Ultravox», un vēlākajā solokarjerā, kas nodrošina atpazīstamību tālu ārpus dzimtās Lielbritānijas robežām. Pašās septiņdesmito gadu beigās viņš pievienojas tobrīd radošu krīzi piedzīvojošai apvienībai «Ultravox». Jau pirmais albums ar Jūra piedalīšanos «Vienna» (1980) iegūst platīna statusu Lielbritānijā. Sekojošie četri, kuros piedalās Midžs, visi ierindojas britu Top10, padarot «Ultravox» par vienu no spilgtākajām «jaunās romantikas» grupām. Tādi hiti kā «Vienna», «Dancing With Tears In My Eyes», «Hymn, I Came To Dance», «Love's Great Adventure» un virkne citu labi zināmi jebkuram mūzikas pazinējam. Turklāt šīs kompozīcijas joprojām aktīvi atskaņo pasaules radiostacijas, jo tās arī tagad skan gana mūsdienīgi.

Astoņdesmito gadu sākumā Midža Jūra radošais gars kūsā tik aktīvi, ka viņš nevēlas sevi ierobežot ar darbību tikai vienā muzikālā kolektīvā. Paralēli darbam «Ultravox» viņš pieliek roku «Visage» lielākā hita «Fade To Gray» tapšanā, kā arī palīdz šīs grupas nākamā albuma ierakstā. Kopš 1982. gada, kad iznāk Toma Raša kompozīcijas «No Regrets» Midža Jūra kaverversija, viņš pamazām pievēršas solomateriāla radīšanai. 1986. gadā iznāk Jūra soloalbums «The Gift», kurā iekļautā kompozīcija «If I Was» vienlaikus triumfē britu un īru topu pašā augšgalā.

Midža Jūra daiļrade novērtēta ar Ivor Novello, Grammy, BASCAP u.c. balvām. «Ultravox» un viņa paša albumi saņēmuši platīna un zelta statusu virknē valstu.

Sekojot Boba Geldofa aicinājumam palīdzēt Etiopijas iedzīvotājiem, 1984. gadā Midžs Jūrs kopā ar Geldofu sacer nu jau par leģendāru kļuvušo kompozīciju «Do They Know It's Christmas?», ko labdarības akcijai «Live Aid» ierakstīja 36 Lielbritānijas un Īrijas mākslinieku apvienība «Band Aid». Midžs Jūrs turpina būt aktīvs dažādu labdarības akciju līdzorganizētājs vai atbalstītājs un par šādu cēlsirdību apbalvots ar Britu impērijas ordeņa virsnieka pakāpi.

Biļešu iepriekšpārdošana «Biļešu paradīze» kasēs un https://www.bilesuparadize.lv. To cena, sākot ar €10.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu