Noklausies: Charli XCX «Boom Clap» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

21 gadu vecā britu popzvaigzne «Charli XCX» (Charlotte Emma Aitchison), kas bija viens no pagājušā gada festivāla «Positivus» (skat. interviju ar dziedātāju) otrās dienas patīkamākajiem pārsteigumiem, šonedēļ savus cienītājus iepriecina ar jaunu dziesmu «Boom Clap». Dziesma iekļauta filmas «Fault In Our Stars» skaņu celiņā.

Čārlija (XCX nozīmē «Kiss Charli Kiss») šobrīd gatavo otro studijas albumu, kas sekos 2013. gada darbam «True Romance» (skat. recenziju). Viņa sadarbojas ar «Vampire Weekend» taustiņnieku Rostamu Batmangliju (Rostam Batmanglij) un grupas «Weezer» līderi Riversu Kuomo (Rivers Cuomo). Pagājušā gada beigās jau izdots pirmais albuma vēstnesis «Superlove».

Dzimusi Hertfordšīrā, Anglijā, stundas braucienā no Londonas, Čārlija jau 14 gadu vecumā sāka sacerēt pati savas dziesmas, ietekmējoties no Britnijas Spīrsas un Avrilas Lavinjas. Pēc divu gadu rosīšanās gatavs bija arī pirmais albums «14», ko finansiāli ierakstīt meitai palīdzēja tētis un mamma. Tiesa, šis ieraksts oficiāli izdots tā arī netika. Jaunā māksliniece turpināja muzicēt, publicēt savas dziesmas internetā (MySpace), līdz tika ievērota un nonāca Londonas reiva klubu sabiedrības aprindās. Tā solīti pa solītim arī sāka tapt albums «True Romance», kurā atsevišķas dziesmas sacerētas pirms četriem vai pat pieciem gadiem. Piemēram, dziesma «Set Me Free» sākotnēji saucās «Feel My Pain» un tika sacerēta 15 gadu vecumā.

Lielākos panākumus dziedātāja guvusi ar grāvēju «I Love it», ko dziedāt uzticējusi zviedru duetam «Icona Pop».

«Šī dziesma nāca ātri un viegli, tiesa, tā neiekļāvās mana albuma koncepcijā, tāpēc es to atdevu «Icona Pop». Viņas daudz vairāk spēja identificēties ar dziesmas vēstījumu,» viņa paskaidro.

Charli XCX sarunā ar TVNET "Positivus" festivālā
Charli XCX sarunā ar TVNET "Positivus" festivālā Foto: Edgars Kalmēns TVNET
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu