Nīla Janga «Pono» mūzikas atskaņotājam saziedo 6,2 miljonus dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādiešu mūziķa Nīla Janga mūzikas atskaņotājam «Pono» vietnē «Kickstarter.com» saziedoti vairāk nekā 6,2 miljoni ASV dolāru (4,5 miljoni eiro). Mērķi - 800 000 dolārus (580 000 eiro) - projekts sasniedza diennakts laikā.

Tā ir līdz šim veiksmīgākā kampaņa vietnē «Kickstarter.com», kurā tiek vākti līdzekļi jauniem projektiem. «Jūs palīdzējāt iekārtot skatuvi mūzikas klausīšanās revolūcijai,» otrdien paziņoja Jangs. «Beidzot šajā jomā ienāks kvalitāte, ļaujot mums visiem dzirdēt un sajust mākslinieka radīto tā, kā to dzirdēja un sajuta viņi.»

Ar «Pono» atskaņotāja palīdzību mūziku varēs klausīties kvalitātē, kas skaņas ziņā būs augstvērtīgāka nekā populārajam MP3 formātam.

«Pono» piedāvās mūzikas lejupielādes, pārnēsājamus mūzikas atskaņotājus un ierakstu pārveidošanu no digitāla uz analogu formātu. Jaunās tehnoloģijas mērķis ir atskaņot dziesmas tieši tā, kā tās izklausījās ieraksta brīdī.

Pārnēsājamā atskaņotāja cena būs 399 dolāri (289 eiro), bet vienu mūzikas albumu atbilstošā formātā varēs iegādāties par 15 līdz 25 dolāriem (11 līdz 18 eiro). «Kickstarter.com» teikts, ka ar kompāniju gatavas sadarboties visas lielākās ierakstu kompānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu