Rokenrola veterāns Čaks Berijs saņems «Polar» mūzikas balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no cilvēkiem, kas šogad saņems zviedru starptautisko «Polar» mūzikas balvu būs amerikāņu rokenrola veterāns Čaks Berijs (Chuck Berry), paziņoja pasākuma rīkotāji. 87 gadus vecais Berijs padarīja «elektrisko ģitāru par rokmūzikas galveno instrumentu» un bija iedvesmas avots nākamajām mūziķu paaudzēm kopš debijas singla «Maybellene» iznākšanas 1955.gadā, norāda «Polar» balvas žūrija.

««The Rolling Stones», «The Beatles» un neskaitāmas citas grupas mācījās, spēlējot Čaka Berija dziesmas,» tā norādīja žūrija.

Berija slavenākie hiti ir «Johnny B Goode», «You Never Can Tell», «Roll Over Beethoven» un «Sweet Little Sixteen».

«Polar» balva ik gadu tiek pasniegta vienam populārās un vienam akadēmiskās mūzikas pārstāvim.

Zviedrijas karalis Kārlis Gustavs XVI 26. augustā mūziķim pasniegs godalgu un prēmiju viena miljona kronu (110 500 eiro) apmērā.

«Polar» mūzikas balvas pasniegšanas tradīciju 1989. gadā iedibināja mūžībā aizgājušais Stigs Andersons, kas vislabāk pazīstams kā ikoniskās zviedru grupas «ABBA» menedžeris un dziesmu tekstu autors.

Iepriekš mūzikas balva pasniegta bijušajam «bītlam» Polam Makartnijam, amerikāņu džeza trompetistam Dizijam Gilespijam, krievu čellistam Mstislavam Rostopovičam, britu popmūzikas zvaigznei Eltonam Džonam, džeza ikonai Kītam Džeretam, franču klasiskās mūzikas diriģentam un komponistam Pjēram Bulēzam, britu psihedēliskā roka veterāniem «Pink Floyd» un daudziem citiem ievērojamiem mūziķiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu