Pīters Geibriels atceļ koncertu Ukrainā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atcelts britu mūziķa Pītera Geibriela (Peter Gabriel) gaidāmais 10. maija koncerts Kijevā, vēsta mūziķa mājas lapa. Tas izdarīts drošības apsvērumu dēļ.

Lēmums pēdējā brīdī pieņemts tādēļ, ka līdz pēdējai dienai Geibriels cerējis, ka koncerts tomēr varētu notikt. Tomēr, ņemot vērā «ieilgušo nestabilo situāciju Ukrainā... un iespējamos draudus koncerttūres personāla un tehnikas drošībai», nolemts koncertu atcelt.

«Genesis» solista, tautas mūzikas entuziasta, politiskā aktīvista un visādi citādi izcila radoša cilvēka Pītera Geibriela menedžments izteicis cerību, ka tad, kad situācija reģionā normalizēsies, koncerts tomēr varētu notikt.

Šis nav pirmais gadījums, kad kāds rietumu mūziķis atcēlis ieplānoto koncertu Ukrainā

saspīlētās politiskās situācijas dēļ. Februārī koncertu Kijevā atcēla «Depeche Mode», savukārt plānotos vasaras koncertus Kijevā, Maskavā un Sanktpēterburgā atcēlusi grupa «The National».

Atgādinām, ka Rīgā Geibriels ar iespaidīgu tūres «Back to Front» programmu viesosies 17. maijā.

Uzstāšanās tiks pasniegta trīs daļās - gluži kā maltīte.

Pirmā koncerta daļa būs akustiska, saglabājot koncertzāles standarta apgaismojumu, radot intīmas mājas muzicēšanas sajūtu. Akustiskā aranžējumā šajā daļā varēs dzirdēt, piemēram, klasisko «Shock The Monkey». Koncerta otrā daļa būs elektriskāka, ar skatuves gaismām un jaudīgāku skaņu, bet noslēdzošā trešā, kā intervijās smejas Geibriels, būs saldais ēdiens – 1986. gada albums «So» pilnā garumā, tieši tādā kārtībā, kā tas sākotnēji iecerēts.

Uz skatuves kopā ar Geibrielu muzicēs pilns sastāvs ar fona vokālistēm un vairākiem instrumentālistiem, kuru vidū «krimsons» Tonijs Levins (Tony Levin), kurš Rīgā jau šogad viesojās ar projektu «The Crimson ProjeKCt», un franču sitamo instrumentu meistars Manu Kačē (Manu Katché), kura bungu spēle astoņdesmitajos gados dzirdama visos labākajos Geibriela un Stinga soloalbumos. Arī viņš, starp citu, pirms gada uzstājās Rīgā ar savu džeza ansambli.

ASV izdevums «Time» Geibrielu nodēvējis par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Geibriels kā grupas «Genesis» dalībnieks ir uzņemts Rokenrola slavas zālē un saņēmis nomināciju šim apbalvojumam arī kā solomākslinieks.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu