Eirovīzijas finālā uzvar bārdainā austriete Končita Vursta (1317)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Eirovīzijas konkursa lielajā finālā šogad uzvarējusi kolorītā Austrijas pārstāve jeb precīzāk pārstāvis - Končita Vursta (Conchita Wurst) ar Džeimsa Bonda filmu mūzikas estētikā ieturēto dziesmu «Rise Like a Phoenix». Neskatoties uz to, ka dažas no valstīm (tai skaitā Krievija un Ukraina) protestēja pret Končitas dalību Eirovīzijā (balstoties uz Putina Krievijas «antigeju likumu»), skatītāju simpātijas nosliecās par labu šim interesantajam priekšnesumam.

Konkursa finālā cīnījās Šveices, Slovēnijas, Polijas, Rumānijas, Norvēģijas, Grieķijas, Maltas, Baltkrievijas, Somijas, Austrijas, Islandes, Ukrainas, Krievijas, Armēnijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Sanmarino, Melnkalnes un Ungārijas pārstāvji.

Atgādinām, ka marta beigās Vursta viesojās arī Rīgā, uzstājoties pasākumā «Eurovision Pre-party Riga».

Končita dzimusi kā Toms Neuvirts 1988. gada 6. novembrī Gmundenā, Austrijā. Jau no agras bērnības sapņojusi par karjeru šovbiznesā. Viss sākās ar dalību talantu šovā «Starmania» 2006. gadā.

Kā transvestīts ar elegantu vaigubārdu viņa startēja 2011. gadā TV šovā «Die große Chance».

Jau ziņots, ka, neraugoties uz simpātisko sniegumu, Latvijas muzikālajai apvienībai «Aarzemnieki» neizdevās kvalificēties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam. Grupa savā pusfinālā ierindojās 13. vietā.

Komentāri (1317)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu