Foto: grupas «Zodiac» šā gada pirmais koncerts (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē mūzikas namā «Daile» uzstājās vieni no Latvijas elektroniskās mūzikas pionieriem - grupa «Zodiac». Apvienībai tas šogad bija pirmais koncerts Latvijā.

«Galvenokārt koncertējam ārzemēs, tāpēc bijām priecīgi par iespēju uzstāties mājās, kur uzņemšana vienmēr ir vissiltākā,» emocijās pēc koncerta dalījās «Zodiac» izveidotājs Jānis Lūsēns.

Viņus iesildīja grupa «Laime pilnīga», savukārt pēc koncertprogrammas notika dejas ar dīdžeju Juri Konradi.

Par «Zodiac»
Padomju elektroniskās mūzikas aizsācēji Latvijas grupa «Zodiac» («Zodiaks») savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sākuši jau 70. gados, uzstājoties ar tam laikam neierasto elektroniski sintētisko mūziku, iedvesmojoties no tādām pasaules slavenām grupām kā «J. M. Jarre», «Space» un «Kraftwerk». Grupas muzikālie eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu un mīlestību ne tikai PSRS, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs.

Jāņa Lūsēna vadītās grupas «Zodiac» ieraksts «Disco Alliance» 1980. gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs Rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu - tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni «Disco Alliance» kopiju.

Kopš 2005. gada «Zodiac» instrumentālais sastāvs ir atkal apvienojies, lai sniegtu koncertu Krievijas festivālā «Diskoteka 80», izpildot instrumentālās kompozīcijas no grupas pirmajiem diviem albumiem. Panākumu iedvesmoti, mūziķi turpina uzstāties gan Krievijā, gan Latvijā. 2013. gadā «Zodiac» piedalās festivālā «Positivus» un pēc plašās publikas un kritiķu sajūsmas par «Zodiac» atdzimšanu kā vieniem no «Positivus» festivāla galvenajiem māksliniekiem Latvijas elektronikas pamatlicēji rudenī sniedza solokoncertu arī koncertzālē «Palladium».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu