80. gadu diskotēkā «Zodiac», «Smokie» un Tomass Anderss (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. decembrī, «Arēnā Rīga» norisināsies diskotēka astoņdesmito gadu ritmos, kuras laikā uz skatuves kāps pašmāju elektroniskās mūzikas pionieri grupa «Zodiac», britu rokmūzikas leģendas «Smokie» un grupas «Modern Talking» solists Tomass Anderss, informē Inese Keiša, koncertaģentūras «Makroconcert» Sabiedrisko attiecību speciāliste. Biļetes uz šo pasākumu būs iespējams iegādāties no 10.jūnija visās «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās.

Jāņa Lūsēna vadītā grupa Zodiac darbību uzsāka septiņdesmitajos gados, izpildot tam laikam neierastu elektronisku, kosmisku mūziku, kuras radīšanā iedvesmu smēlās Žana Mišela Žāra, «Space» un «Kraftwerk» daiļradē. Grupas skaņuplate «Disco Alliance», kurā iekļautas kompozīcijas «Pacific», «Provincial disco», «Mirage», «Polo» un citas, guva lielu popularitāti ne vien Padomju savienībā, bet arī Japānā, Austrijā, Vācijā, Somijā un citās valstīs, kā arī piedzīvoja rekordlielu tirāžu - tika pārdoti vairāk kā 20 miljoni tās kopiju. Kopš 2005. gada grupa ir atkal darbojas un galvenokārt izpilda instrumentālās kompozīcijas no pirmajiem diviem albumiem. Šobrīd tās sastāvā līdzās Jānim Lūsēnam un Zigfrīdam Muktupāvelam ir arī bundzinieks Mārtiņš Linde, ģitārists Mārcis Auziņš un taustiņinstrumentālists Jānis Lūsēns juniors.

Britu rokgrupa «Smokie» šogad atzīmē savas darbības četrdesmito jubileju, un joprojām aktīvi koncertē, dodas turnejās un bauda publikas sajūsmu, izpildot par populārās mūzikas klasiku kļuvušās dziesmas «Living Next Door to Alice», «Oh, Carol»,«Needles and Pins», «Lay Back in the Arms of Someone», «Don't Play Your Rock 'N' Roll To Me», «Mexican Girl» un daudzas citas melodiskas kompozīcijas. Grupas dalībniekus vieno ne vien mīlestība pret mūziku, bet arī gadiem ilga draudzība, kas koncertos rada lielisku, sirsnīgu atmosfēru.

Samtainās balss īpašnieks un vāču popmūzikas ikona Tomass Anderss joprojām ir slavens, pateicoties astoņdesmito gadu supergrupai «Modern Talking», kurā darbojās divatā ar Dīteru Bolenu un izpildīja tādas dziesmas kā «Cheri Cheri Lady», «Brother Louie», «You're My Heart, You're My Soul», «You Can Win If You Want», «Atlantis is Calling (S.O.S. for Love)» un neskaitāmus citus. Lai arī Modern Talking pastāvēja vien trīs gadus (no 1984. līdz 1987.gadam, ja neskaita atkalapvienošanos gadsimtu mijā), šajā īsajā laikā grupa paguva sasniegt ārkārtīgi lielu popularitāti! Šobrīd Anderss aktīvi turpina darboties mūzikā kā dziesmu autors, dziedātājs un producents. Koncertos viņš izpilda arī publikas tik ļoti iemīļotos «Modern Talking» hitus.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu