«Palladium» uzstāsies Sohn (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Šonedēļ, 27. novembrī koncertzālē «Palladium» pirmo reizi Baltijā uzstāsies Sohn - daudzsološais mūzikas producents, dziedātājs un multiinstrumentālists no Londonas.

Sohn jeb stilizēti - SOHN, īstajā vārdā Kristofers Teilors (Christopher Taylor), ir Londonā dzimis mūzikas producents, dziedātājs un multiinstrumentālists, kura daiļradi kritiķi raksturo kā Džeimsa Bleika (James Blake), Bon Iver, kā arī Palladium jau koncertējušā «How To Dress Well» stilu gaumīgu apvienojumu. Savas salīdzinoši neilgās darbības laikā SOHN ir sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Lana Del Rey, BANKS, Kwabs un Rhye.

Gūstot ievērojamus panākumus ar saviem debijas solo singliem, SOHN pirmais EP «The Wheel» (2012) tika izdots ar Londonas jaunās ierakstu izdevniecības «Aesop» atbalstu. Savukārt Sohn šāgada debijas solo ieraksts «Tremors» (2014) tika izdots jau ar slavenās 4AD mūzikas izdevniecības starpniecību, kas izdod arī The National, St. Vincent, Pixies, Grimes, Future Islands, Daughter un daudzu citu pasaulslavenu mākslinieku ierakstus.

Sohn melanholiskos elektronikas skaņdarbus izteikti caurvij mākslinieka vokāls, kas ir organiska mūziķa daiļrades sastāvdaļa, izteiksmīgi papildinot Teilora digitāli radītos ierakstus. Piešķirot SOHN izcila mūsdienu sadwave un slowtronica stila pārstāvja statusu, britu izdevums «The Guardian» raksturo Sohn minimālistiski ambiento stilu kā lieliska elekroniskā soula piemēru, kas atspoguļo mūziķa pagātnes haosa un tagadnes miera izjūtu apvienojumu.

Mūzikas izdevums «Rolling Stone» savukārt piebilst, ka «veidojot remiksus tādiem māksliniekiem kā Disclosure, Sohn ievērpj savu vokālu blūza cienīgu scenāriju atskaņojumos, veiksmīgi balansējot dziesmu komponēšanas mākslu ar producēšanas darbiem».

Apspriežot savu debijas ierakstu Tremors (2014), SOHN atzīst, ka nevēlējās «radīt pārāk bezgaisīgu un tumšu ierakstu», piebilstot ka «[mans] ieraksts ir kā liela, tukša māja: neatverot logus, telpā neienāks svaigums. Šajā ierakstā esmu atvēris visus logus.»

Biļetes uz koncertu nopērkamas www.palladium.lv un visās «Biļešu servisa» kasēs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu