Šoruden «Palladium» uzstāsies «tUnE-yArDs» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. novembrī koncertzālē «Palladium» pirmo reizi Baltijā uzstāsies amerikāņu dziesminiece, vokāliste un perkusioniste «tUnE-yArDs», jeb Merila Garbuss (Merrill Garbus), informē rīkotāju pārstāve Linda Igolniece.

Maijā klajā nākušais «tUnE-yArDs» albums «Nikki Nack», kura producenti ir repa zvaigznes Big Boi un M.I.A., izpelnījies kritiķu sajūsmu, palīdzot grupai nostiprināt savu vārdu starp šī brīža nozīmīgākajiem alternatīvās popmūzikas izpildītājiem. «NME» uzskata, ka šis viennozīmīgi ir labākais «tUnE-yArDs» albums, savukārt «Rolling Stone» nebaidās apgalvot, ka Garbusa ir viena no retajām inovatorēm mūzikas pasaulē, kuras redzējums ietekmēs grupu skanējumu vēl pēc vairākiem gadiem. Savukārt «Pitchfork» piebilst, ka Garbusas novatoriskās un nesamākslotās idejas ir iemesls, kas «tUnE-yArDs» padara tik lieliskus gan ierakstos, gan dzīvajā izpildījumā. Līdzās multiinstrumentālistei un galvenajai dziesmu autorei Garbusai grupā pastāvīgi darbojas arī basģitārists Neits Breners, savukārt koncertturnejās duetam pievienojas vēl trīs mūziķi.

Jau «tUnE-yArDs» pirmais albums «Bird Brains» 2009. gadā iekaroja sev gana lielu uzmanību, pateicoties tā netipiskajam ieraksta procesam – Merila to izveidoja praktiski vienatnē, visu iemūžinot ar veca kasešu diktofona palīdzību, bet apstrādāja ar kādas mūzikas apstrādes programmas bezmaksas izmēģinājuma versiju. Jau šajā darbā iezīmējās galvenās stilistiskās iezīmes, kas vēlāk kļūs par grupas firmas zīmi – folkmūzikas, pasaules mūzikas un eksperimentālās sajaukums, uz kā fona ļoti spilgti izceļas Garbusas unikālais vokāls.

2011. gada sākumā dienasgaismu ieraudzīja jau otrais «tUnE-yArDs» albums «Whokill», ko ļoti atzinīgi novērtēja pasaules mūzikas kritiķi. Tādi atzīti mediji kā «Rolling Stone», «New York Times», «Spin Magazine», «Pitchfork» un citi gan albumu «Whokill», gan arī tā abus singlus – «Bizness» un «Gangsta» atzīmēja starp 2011. gada labākajiem ierakstiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas no 2. jūlija www.palladium.lv un visās «Biļešu Serviss» kasēs. Biļetes cena sākot no EUR 15.

tune-yards.com

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu