Rīgā atgriežas argentīniešu etnodžeza dīva Sofija Rei (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Argentīniešu etnodžeza dziedātāja un komponiste Sofija Rei (Sofia Rei) ar trio atgriežas Latvijā 2015. gada 20. februārī. Atgādinām, ka 2013. gadā dziedātāja sniedza divus koncertus Rīgā. Jaunais koncerts notiks koncertzālē «Rīga», ziņo Inese Mihasjonoka, «Trade Hub Productions» pārstāve.

Sofijas Rei pēdējais albums «De Tierra y Oro» («No zemes un zelta») pagājušogad prestižajā «Independent Music Awards 2013» ceremonijā ieguvis galveno balvu kategorijā «World Beat». To noteica starptautisks neatkarīgu ekspertu vērtējums, kuru vidū tādi prominenti eksperti kā Pīters Gabriels (Peter Gabriel), Toms Veitss (Tom Waits), Suzena Vega (Suzanne Vega) u.c.

Sofija savu jaunāko veikumu raksturo kā filozofisku pārdomu sēriju - dziesmas atspoguļo plašu Dienvidamerikas folkloras sajaukumu ar modernā džeza skaņām, priekšplānā izvirzot dziedātājas spēcīgo balsi. Dziedot spāņu valodā, viņa vēsta mums dažādus stāstus – par gaiļu cīņām Kartagenā, nakts murgiem Buenosairesā, mīlas vēstuli no Ņujorkas, spoku Andu kalnos utt

«Viena no daudzpusīgākajām un pieprasītākajām dziedātājām uz Ņujorkas mūzikas skatuves,» tā Simon Calle, «All About Jazz».

«Veids kā argentīniešu dziedātāja Sofia Rei vada savu grupu, kaisle un dzidrums, ar kādu viņa sakausējusi sarežģītos latīņmerikāņu ritmus ar džezu, izskaidro, kāpēc viņu mīl visas Ņujorkas auditorijas no Kārnegija zāles līdz neformāļu klubiņiem,» Phil Lutz, «New York Times».

Biļetes uz šo koncertu var iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu