Vācijā slēdz Eiropas lielāko nelegālo mūzikas ierakstu ražotni (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas policija slēgusi nelegālu mūzikas ierakstu ražotni, kas tiek uzskatīta par lielāko Eiropā.

Tika konfiscēts «ievērojams» daudzums pirātisku CD, DVD un vinila skaņuplašu, informē policija.

Vācijā joprojām ir populāri ieraksti CD formātā, kā arī audzis pieprasījums pēc skaņuplatēm.

«Vācijā CD formātam pieder aptuveni 70% no mūzikas ierakstu tirgus daļas. Vācijā pastāv liels pieprasījums ne tikai pēc likumīgi izdotiem kompaktdiskiem, bet arī nelegāli ražotajiem,» skaidro vācu mūzikas industrijas asociācijas BVMI vadītājs Florians Druke.

Viņš piebilda, ka policijas reids esot «ļāvis pielikt punktu lielākajai nelegālo ierakstu ražotnei Eiropā».

«Atrastās iekārtas liecina, ka to pastrādājuši nevis maziski noziedznieki, bet gan profesionālas organizācijas, kuru nelikumīgās darbības rada lielus zaudējumus izpildītājiem un ierakstu industrijai,» sacīja Druke.

Policija atklāja nelikumīgo ražotni, pateicoties BVMI, starptautiskās ierakstu industrijas apvienības IFPI un intelektuālā īpašuma organizācijas «proMedia» pūliņiem.

«Lai arī medijos galvenokārt runāts par digitālo ierakstu pirātismu, šis gadījums pierāda, ka industrija cīnās pret nelikumīgu pelnīšanu ar nelicencētu fizisko ierakstu ražošanu, izplatīšanu un pārdošanu,» uzsvēra IFPI pārstāvis Džeremijs Benkss.

Policija patlaban izmeklē kāda vārdā nenosaukta indivīda saistību ar ražotni.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu